Moda markalarının e-ticaret koalisyonu 1V1Y kapanıyor

Moda markalarının e-ticaret koalisyonu 1V1Y kapanıyor

E-ticaret platformu 1V1Y tasfiye sürecine girdi. Sözcü'nün haberine göre şirket kaynaklarından alınan bilgilere göre tasfiye sürecine, 1V1Y'nin ortaklarından bir kısmının içinde bulunduğu ekonomik durumun neden olduğu söyleniyor.

Birçok moda markasının e-ticaret koalisyonu olan, Kiğılı, Hotiç, Desa, Göz Grup, Asports, Vitrin Grup, İpekyol, Koton, Diesel, Perabayt, Saat&Saat, Tekin Acar, Derimod, Zeki Triko, Ommedya, Inveon, Dilasima Group'un ortaklığındaki 1V1Y.com Ekim 2011'de hizmete girmişti.

Şirketin yönetim kurulunda ise İpekyol'un kurucusu Yalçın Ayaydın, Diesel'in Türkiye distribütörlüğünü yürüten Tahsin Özdemir, Columbia Sportswear ve Mustang Jeans gibi markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Kerem Gözalan ve Hotiç'ten Alihan Hotiç gibi isimler bulunuyor. 1V1Y'nin yönetiminde ekonomik olarak zor durumda olan ve bazı mağazalarını kapatan Tekin Acar da vardı. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını konkordato ilan eden Hotiç'in eski patronu Mehmet Hotiç, başkan yardımcılığını ise Abdullah Kiğılı üstleniyordu.

Ayrıca hatırlatalım; 1V1Y, 51 milyon TL sermayesi ile Perabayt Bilişim Pazarlama ve Dış Ticaret Anonim şirketine ait. 1V1Y'nin web sitesine girdiğimizde ise neredeyse satılacak ürün kalmadığını söyleyebiliriz. Şirketin tasfiyesinin ne zaman tamamlanacağı ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.