iyzico son kullanıcıları hedefleyen yeni mobil uygulamasını tanıttı

iyzico son kullanıcıları hedefleyen yeni mobil uygulamasını tanıttı

iyzico dün gerçekleştirdiği iyzievent 2018 etkinliğinde son kullanıcılara yönelik yeni uygulamasını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Ağırlıklı olarak KOBİlere hizmet veren iyzico bu yeni uygulama ile birlikte e-ticaret pazarındaki payını büyütmeyi hedefliyor diyebiliriz.

iyzico’nun son kullanıcılara özel geliştirilen bu  yeni mobil uygulama sayesinde kullanıcılar alışveriş yönetimi, kargo takibi, ve 7/24 canlı destek özelliklerine kolayca ulaşabiliyor. Böylece kullanıcıların internetten alışveriş yapmakla ilgili endişeleri de  ortadan kaldırılmış oluyor.

Şimdiye kadar işletme sahiplerine yönelik hizmetleriyle öne çıkan iyzico, iş sahipleriyle son kullanıcıları aynı çatıda toplayan uygulamalarıyla Türkiye’nin online alışveriş deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. Aynı zamanda şirketin, bu yenilikçi yaklaşımıyla internetin GSYİH’sını artırma hedefine sahip olduğunu da belirtelim.

Bu kapsamda 5 yıl içinde 1 milyar dolarlık e-ihracat hacmine ulaşmayı öngören iyzico, şimdiye kadar üye işyerlerinin yıllık satışını 3,5 kat artırmalarını sağladı. Geçtiğimiz yıl müşterileri için Korumalı Alışveriş uygulamasını duyuran şirket, KOBİ’lerin dijitalleşmesi için ürettiği  çözümleri artık son kullanıcıların da ilgisine sunuyor.

Mobil uygulamanın detayları 

Aslında iyzico’nun internet alışverişlerinde asistan görevi gören mobil uygulaması, yaşanan güven sorunlarını ortadan kaldırmak için tasarlandı. Uygulamayı kullanan tüketiciler iyzico Korumalı Alışveriş hizmetinden de yararlanarak 7/24 canlı destek alabilecek.

17 bin web sitesinden yaptıkları alışverişi yönetebilecek olan kullanıcılar, tek tıkla alışveriş deneyimi için kredi kartlarını da kaydedebilecek. Aynı zamanda kullanıcıların alışveriş sonrasında kargo takibini de uygulama üzerinden yapabileceğini belirtelim.

Yeni mobil uygulamayı karınca tasvirine sahip Zihni isimli maskotla ile ön plana çıkardıklarını belirten iyzico Kurucu Ortağı ve CEO’su Barbaros Özbuğutu konu hakkında şöyle konuştu:

Yeni uygulamamızı ve bu yeni dönemi, yeni logomuz, yeni maskotumuz ve yeni sloganımız ‘iyzico – işinize gelir’ ile karşılıyoruz. Türkiye genelinde, KOBİ’leri, genç girişimcileri, kadın girişimcileri ekonomiye kazandıran çok etkili bir ekosistem kurmanın gururunu yaşıyoruz

iyzico güncel rakamları 

Özbuğutu konuşmasında iyzico'nun güncel istatistiklerine de yer verdi. 29 bin kurumsal üye işyeri ve yılda 25 milyon alışverişe olanak sağladıklarını söyleyen Özbuğutu, firmaların e-ihracat menzilini de arttırdıklarını belirtti. Açıklamaya göre iyzico, Türkiye genelinde e-ihracat yapan tüm şirketlerin menzil ortalamasını 3 bin 355 km'den yüzde 58’lik bir artış ile 5 bin 292 km’ye taşımayı başardı. Paylaşılan rakamlara göre son iki yıl içerisinde iyzico üye işyerlerinin yıllık satışı ortalaması ise 3,5 kat arttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.