Dijital bankacılık girişimi Monzo, 85 milyon Pound Yatırım Aldı

Dijital bankacılık girişimi Monzo, 85 milyon Pound Yatırım Aldı

Londra merkezli olarak 2015 yılının başlarında kurulan dijital bankacılık girişimi Monzo, 85 milyon Pound yatırım aldığını açıkladı. Fintech girişimi olan mobil bankacılık uygulamasının Seri E yatırımı, General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. Bu turda Accel ve hali hazırdaki yatırımcılar da bu yatırım turunda yer aldı.

Bu yıl içerisinde tam 1 milyon müşteriye ulaşmayı başaran Monzo, müşteri memnuniyeti ve tercih edilebilirlik konusunda da oldukça iddialı. Aylık aktif kullanıcı sayısını da 800 bin kişi olarak açıklayan Monzo, bu anlamda oldukça başarılı bir fintech girişimi olarak anılıyor. Zaten arka arkaya aldıkları yatırımlar ve yatırımcı güveni de Monzo'yu son kullanıcılar için de güvenilir ve cazip kılmaya yetiyor.

Finans dünyası açısından değerlendirdiğimizde Monzo'nun aldığı yatırımlar oldukça önemli. Zira Brexit yapmaya hazırlanan İngiltere ekonomisi içinde yer alan dijital bankacılık girişimi olarak Monzo güvenoyu almayı başarıyor. Bunun yanı sıra ABD merkezli yatırımcıların, Monzo'ya ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor olması, yakın gelecekte Monzo'yu hem ABD'de hem de diğer Avrupa Birliği ülkelerinde görebilme ihtimalimizi artırıyor. Monzo, şimdilik sadece İngiltere'de hizmet veriyor.

Monzo'nun son aldığı yatırımla birlikte değerlemesinin 1 milyar Pound seviyesini geçtiğini ve İngiltere'de bir fintech unicorn olarak anılmaya başlanacağını da son olarak belirtmemizde fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.