Sağlık sigortası girişimi Ethos, Accel ve Google'dan 35 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sigortası girişimi Ethos, Accel ve Google'dan 35 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık sigortası girişimi Ethos, Accel'in liderliğinde gerçekleştirilen ve Google Ventures tarafından desteklenen yatırım turunda 35 milyon dolarlık yatırım aldı. Ethos, aldığı 35 milyon dolarlık yatırımla bugüne kadar aldığı yatırımın miktarını da 46 milyon dolara çıkardı.

Ethos'un 35 milyon dolar aldığı ikinci büyük yatırım turunda, Accel'in ortağı Nate Niparko, Ethos'un yönetim kuruluna katılırken, Google Ventures'ın ortağı Tyson Clark da yönetim kurulu danışmanı olarak görev yapacak. ABD'li müzisyen Jay Z'nin eğlence firması Roc Nation'ın girişim sermayesi ile Sequoia Capital ve Arrive da finansman turuna katılan diğer şirketler oldu. Ethos'un bir önceki yatırım turunda da oyuncular Will Smith ve Robert Downey Jr. ile basketbolcu Kevin Durant'ın yatırım şirketleri öne çıkan isimler olmuştu.

Bir kişinin yaşam beklentisini tahmin etmek için veri analizini kullanan Ethos, sigorta poliçelerindeki bekleme süresini 10 haftadan 10 dakikaya kadar kısaltabildiğini iddia ediyor ve sigorta taleplerinin ödemesinin haftalar içinde gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Ethos ayrıca, müşterilerinin yüzde 99'unun bir poliçe sahibi olmak için bir kan testine ya da sağlık raporuna ihtiyacı olmadığını da açıklıyor. Kısacası girişim, standart bir sigorta işlemini dakikalara indirgeyebiliyor.

10 ila 30 yıl arasında süren bir sigorta kapsamı sağlayan Ethos, sigorta şirketlerini müşterilere ulaştırmak için Assurity Life Insurance Company ve Munich Re ile ortaklık kurdu. Bu sene güçlü büyüme kaydettiğini belirten girişim, son dört ayda gelir, müşteriler ve uygulamalar açısında yüzde 400'den fazla bir artış yaşadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.