MacBook Air yenilendi

Bugün Brooklyn Müzik Akademisi'nde gerçekleşen ve Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlerle paylaştığımız Apple özel etkinliğinde yeni MacBook Air tanıtıldı. Yeni MacBook'u tanıtmadan önce Tim Cook, Apple'ın Mac serisine ait güncel rakamları da paylaştı.

Mac satın alanların yüzde 51'inin yeni kullanıcılar olduğunu paylaşan Tim Cook, bu yeni kullanıcıların yüzden 76'sının Çin'de gerçekleştiğini aktararak, Mac satışlarının 100 Milyon barajını aştığını da vurguladı. Mac'lerin müşteri memnuniyeti açısından 1 numaralı ürün olduğunu söylerken Mojave'nin şimdiye kadar rağbet gören MacOS'dan daha çok beğenildiğini de sözlerine ekledi.

Mühendislik Başkan Yardımcısı Laura Metz'in tanıttığı yeni MacBook Air, Retina Display ile öne çıkıyor. Aynı zamanda 4 milyon piksel ile 4 kat daha iyi çözünürlük sunan yeni MacBook Air'in görüntü kalitesi de iyileşti. Yüzde 98 oranında daha fazla renk sunan yeni MacBook Air'in ekran tasarımı da değişti.

Artık siyah ve daha dar kenarlıklara sahip olan MacBook Air'in ekranı üzerinde FaceID destekli HD Kamera yer alıyor. Böylece Mojave'nin grup FaceTime özelliğinden faydalanan kullanıcılar, görüntü kalitesi daha yüksek sohbetler gerçekleştirebilecek.

Bu arada MacBook Air'e Touch ID özelliği geldiğini de ekleyelim. Böylece kullanıcılar, Maclerini kolayca kilitleyebilirken, üçüncü parti uygulamalara ya da Apple Pay üzerinden gerçekleşen ödemelere de tek bir dokunuş ile onay verebilecek.

T2 güvenlik çipi sayesinde depolama alanlarını ve verilerinizi kolayca korumanızı sağlayan MacBook Air, klavye altından sizi tanıyabilecek.

Yeni nesil klavyesiyle de dikkat çeken MacBook Air 4 kat daha stabil. Klavyenin basınç sensörü iyileştirildiğini ve force touch trackpad ile fonksiyonlarının arttırıldığını da söyleyelim.

Ses yönünden de iyileştirilmelere gidilen MacBook Air'de baslar ve stereo yüzde 50 daha iyi performans sergiliyor.

MacBook Air'i daha taşınabilir yapmak üzere hareket eden Apple, cihazın hacmini yüzde 53 daha azalttığını, yüzde 10 daha fazla incelttiğini duyurdu. Ayrıca yeni Macbook Air'ler 1.25 kg ağırlığa sahip olacak.

Yüzde 100 geri dönüştürülebilir alüminyum geliştiren Apple, Macbook ve Mac Mini'leri bu aliminyumdan geliştirdim. Yeni MacBook Air'in fiyatları 1199 dolar'dan başlıyor. Bu haftadan itibaren  ABD'de ön siparişe açık olacak olan MacBook Air, haftaya satışa çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.