WhatsApp'a çıkartmalar özelliği geldi

Mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp, rakiplerinin de kullandığı çıkartmalar özelliğini devreye alacağını duyurdu. Gelecek haftalarda gelecek özellikle birlikte artık kullanıcılar birbiriyle çıkartmalar aracılığıyla mesajlaşabilecek.
WhatsApp'a çıkartmalar özelliği geldi

Ülkemizde de yaygınca kullanılan ve 1.5 milyardan fazla üyesi olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çıkartmalar özelliğini (Stickers) önümüzdeki haftalarda gelecek güncelleme ile yayına alacağını resmi blogu üzerinden açıkladı.

Bugüne kadar emojiler ve sonrasında gelen GIF özelliğinin kullanıldığı WhatsApp'da bundan böyle çıkartmalar da kullanılabilecek. Bu çıkartmaları insanların kendilerini ifade etmelerinin bir diğer yolu olduğunu belirten WhatsApp, bundan sonra mesajlaşmaların ve yazışma gruplarının daha da renkli olacağının sinyallerini de verdi.

WhatsApp, çıkartmalar özelliğini pek çok rakibinden daha geç çıkartmış oldu. Hali hazırda Line, Telegram ve Viber gibi mesajlaşma uygulamaları çıkartmaları kullanıyor. Kimi uygulamalar çıkartmaları satarak buradan gelir elde ederken, kimisi de her kullanıcının çıkartma ekleyebilmesine kolayca izin veriyor.

WhatsApp çıkartmalar konusunda farklı bir strateji izleyerek, çıkartmaların daha kontrollü şekilde yayılmasını sağlayacak gibi görünüyor. Sistemde WhatsApp'ın sunduğu hazır çıkartmaların yanında üçüncü partiler de WhatsApp'a çıkartma ekleyebilecek. Geliştiricilere nasıl sticker uygulaması yapabileceklerini de aktaran WhatsApp, çıkartma yapmak isteyenlerden bir uygulama yayınlamasını istiyor. Her ne kadar ileri düzey bir kodlama becerisi ya da profesyonellik gerektirmiyor olsa da, WhatsApp böylece çıkartmaların sisteme eklenmesine bir filtre getirmiş olacak.

WhatsApp'ın hem iOS hem de Android uygulaması yakında alacağı güncellemelerle birlikte çıkartmalara kavuşacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.