Google 2 yılda, cinsel taciz iddiasıyla 48 çalışanını işten çıkardı

Google 2 yılda, cinsel taciz iddiasıyla 48 çalışanını işten çıkardı

Dünyanın arama motoru devi Google'ın CEO'su Sundar Pichai, şirketin geçtiğimiz iki yılda cinsel tacizle suçlanan 48 çalışanını işten çıkardığını açıkladı. İşine son verilen çalışanlardan 13'ünün, şirketin üst düzey yöneticisi olduğunu da belirtelim.

Pichai, çalışanlarına yazdığı mektupta şirketin uygunsuz davranışlara karşı sert tutumunu gün geçtikçe artırdığını belirtti. The New York Times'ın geçtiğimiz gün yayınlanan haberine göre bahsi geçen mektup, 2014'te Google ile yollarını ayıran Android yazılımının yaratıcısı Andy Rubin'le ilgili iddialarına yanıt niteliğinde. Çünkü Sundar Pichai'nin açıklaması ile nam-ı diğer "Android'in babası" Andy Rubin de zan altında kaldı. Haberde Google'ın, hakkındaki taciz suçlamalarına karşılık Rubin'e 90 milyon dolar tazminat ödediği öne sürüldü. Rubin ise taciz iddialarını reddetti.

The New York Times'ın haberine göre, Rubin'le evlilik dışı ilişki yaşayan bir kadın, 2013'te Rubin'in kendisini bir otel odasında oral seks yapmaya zorladığını iddia etti. Google yetkilileri Rubin hakkındaki bu suçlamaların güvenilir olduğuna kanaat getirdi. Dönemin Google CEO'su Larry Page de Rubin'in istifasını istedi. Ancak Rubin'in hakkındaki suçlamalar kamuoyuyla paylaşılmadı. Akabinde kendi isteğiyle Google'dan ayrıldığını söyleyen Rubin, bu iddiaları kendisinden boşanmak isteyen eski eşinin ortaya attığını ve anlatılanların asılsız olduğunu söyledi.

Andy Rubin

Yönetici ve eski çalışanlar da dahil olmak üzere birçok kaynağa dayanan habere göre Google, Rubin'i kovabilir ya da çok düşük bir miktarda tazminat ödeyebilirdi. Onun yerine kendisine 90 milyon dolarlık bir tazminat paketi sunuldu. Ödemelerin son taksidi ise önümüzdeki ay yatacak.

Haberde, Page'in Rubin'e veda eden, dostça bir mektup yayınladığına dikkat çekildi. Rubin ise The New York Times'a yaptığı açıklamada taciz iddiasını yalanladı ve söz konusu kadınla karşılıklı rızaya dayalı bir ilişki yaşadığını, şirketten de kendi isteğiyle ayrıldığını söyledi.

Teknoloji devi ise bu haber sonrası çalışanlarına yazdığı mektupta, güvenilir bir iş ortamı sunma konusunda son derece ciddi olduklarını vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.