Fabrikalar için premium pazar yeri hizmeti sunan girişim: Otomazone

Türkiye’nin en büyük pazar paylarından biri olan endüstriyel market yani elektrik, otomasyon ve hammadde malzeme tedariğinde yeni bir dönem başlatmayı hedefleyen Otomazone, kullanıcılarının satın alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
Fabrikalar için premium pazar yeri hizmeti sunan girişim: Otomazone

Fabrikalara premium pazar yeri hizmeti sunma hedefi ile yola çıkan Otomazone, fabrikaların stok maliyetlerini sıfıra indirmeyi planlıyor. 3 Temmuz 2018 tarihinde Bora Altun ve Erhan Kemal Uçak tarafından kurulan Otomazone, şu an için 5 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında projesine başlanan Otomazone, Mart ayında ise İTÜ Çekirdek ön elemesini geçip İTÜ bünyesinde geliştirildi. Türkiye’nin en büyük pazar paylarından biri olan endüstriyel market yani elektrik, otomasyon ve hammadde malzeme tedariğinde yeni bir dönem başlatmayı hedefleyen Otomazone, kullanıcılarının satın alma süreçlerini kolaylaştırıyor.

Temmuz ayından bu yana önemli ivme yakalayan Otomazone, Toyota ile çalışıyor ve Ford, Anadolu Motor, Tofaş ve Farplas'la da görüşmeler yapıyor. Platformunda üreticilerin ihtiyacı olabilecek ve temin edilmeye hazır 25 bini aşkın farklı ürün bulunduran Otomazone, toplamda 500'den fazla markaya da sahip durumda.

Tuzla’da yer alan tedarikçilerinin deposundan sipariş veren kullanıcılara şu an için sadece Kocaeli, İstanbul ve Sakarya şehirlerine aynı günde teslimat gerçekleştirildiğini de belirtelim. Fabrikalar sadece tedarikçideki ürünleri değil, kendi stoklarındaki fazla malzemeleri de Otomazone üzerinden ihtiyacı olan fabrikalara da satış yapabiliyorlar.

Fabrikalar için her zaman en kolay sistemi sunmayı hedefleyen Otomazone, QR Code tanımı ile makina da kullanılan tüm parçalara tek seferde ulaşma imkanı da sunuyor. Her makinaya tablet entegrasyonu sunan Otomazone, ERP ve HRP sistemleri ile entegre bir şekilde de çalışabiliyor.

Avrupa pazarına açılacak

Bu sayede rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Otomazone, havale ve kapıda ödeme sistemi ile ödeme alabiliyor. Satılan ürünler üzerinden tedarikçilerden yüzde 10, 20 ve 30 oranlarında komisyon alan Otomazone, bu yıl içinde Türkiye pazarının yüzde 30'unu alıp önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde ise Bulgaristan ve Romanya üzerinden Automazone adıyla Avrupa pazarına açılmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.