Yurt dışındaki Türk işletmeleri tek çatı altında toplayan platform: Lookum

Yurt dışındaki Türk işletmeleri tek çatı altında toplayan platform: Lookum

Yurt dışında yaşayan Türkler, her ne kadar yaşadıkları ülkenin şartlarına uyum sağlamak olsa da bir zaman sonra geçmişlerinden belirli parçaları özlüyorlar. Bu özlem kimi zaman bir yemek, kimi zaman bir içecek olarak kendini gösteriyor. Lookum isimli uygulama ise yurtdışında yaşayan Türkleri, bulundukları ülkelerdeki Türk işletmeler ve firmalarla buluşturuyor.

Lookum nedir?

App Store ya da Google Play Store'dan indirdiğiniz uygulamayı kullanmak için ilk olarak, Facebook hesabınızla ya da e-posta adresinizle sisteme üye olmanız gerekiyor. Akabinde bulunduğunuz lokasyona göre karşınıza kayıtlı olan işletmeler ve firmalar çıkıyor.

Lookum'da yeme-içmeden sağlığa, mobilyadan otomotive birçok kategori bulunuyor. Tabii şimdilik bazı kategorilerin biraz sınırlı olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir işletmeye bulunduğunuz konumdan ulaşmak istediğiniz zaman, uygulama otomatik olarak sizi konuma yönlendiriyor. Bu sayede Lookum, yalnızca bir işletme bankası olmaktan çıkıyor ve daha işlevsel bir kullanım ürününe dönüşmüş oluyor.

Ücretsiz olarak indirilen Lookum, kullanıcılarına 70 ülke ve 845’den fazla şehirde, Türk marketlerinden kuaförlere, avukatlardan doktorlara, müzik gruplarından yaşam koçlarına kadar 37 sektörde 4 bin 500’ün üzerinde firma ve işletmeye erişim imkanı sunuyor.

Türk girişimciler tarafından kurulan ve 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren Linkingbridge Media and Trade Services tarafından hazırlanan uygulama, kullanıcılara Türk firmaları ile ilgili detaylı bilgi sunarken, profil sayfaları üzerinden işletmelere puan vermesini, yorum yapmasını ve pek çok ülkede Türk girişimciler tarafından sunulan yeni hizmet ve servis sağlayıcıları keşfetmesini sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, Lookum platformuna üye firmaların sunacakları indirim, kampanya, kupon ve diğer tüm fırsatlardan da yararlanabiliyor.

Türk işletmeleri diğer Türk tedarikçiler ve iş ortakları ile buluşturacak “Lookum İşletmem” uygulamasının da 2019’un ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını belirtelim.

Uygulamayı iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.