Sony, temassız kripto para cüzdanı üzerinde çalıştığını duyurdu

Sony, temassız kripto para cüzdanı üzerinde çalıştığını duyurdu

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, blockchain ve kripto para teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan önemli firmalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bir cüzdan donanımı üzerinde çalıştığını duyuran Sony Computer Science Laboratories, çoklu kripto para desteğine sahip temassız kripto para cüzdanı üzerinde çalıştığını paylaştı.

Henüz bir isme sahip olmayan cüzdan,  karşılıklı kimlik doğrulama ve şifreli iletişim teknolojisini içeren ve Japonya'da oldukça popüler olan IC akıllı kart teknolojisini kullanacak. Halihazırda kullanılan cüzdanlardan farklı olarak Sony'nin temassız kripto para cüzdanı, bağlanmak için herhangi bir USB kablosuna ihtiyaç duymuyor.

Sony'nin üreteceği cüzdanın hem bitcoin hem de diğer kripto para ağları ile iletişim kurabileceğini de ekleyelim. Konuyla ilgili yapılan açıklamada cüzdanın özellikleri ile ilgili bilgiler de paylaşan Sony, IC akıllı kart tipi cüzdanının sadece kripto para işlemleri için kullanılan özel anahtarları yönetmekle kalmadığını kripto para işlemleri dışında da özel anahtarları yönetebildiğini de belirtti.

Sony'nin blockchain ve kripto para teknolojileri üzerinde önemli çalışmalar yaptığını da hatırlatalım. Özellikle 2018 yılında blockchain teknolojisi üzerinde çalışmalar yapan Sony, geçtiğimiz Ağustos ayında blockchain ve kripto para teknolojileri ile ilgili  iki yeni patent de almıştı. Sony'nin temassız kripto para cüzdanının ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.