Evde yemek yapmayı kolaylaştıran haftalık yemek paketi girişimi: ŞefGibi

Evde yemek yapmayı kolaylaştıran haftalık yemek paketi girişimi: ŞefGibi

Günümüzde, iş yoğunluğu artarken yemek yapmak için zaman bulmak da bir hayli zorlaşıyor. Birçok kişi mesai bitiminde, saatlerini yollarda harcıyor, eve geldiğinde yorgun argın oluyor ve akşam öğününü dışarıdan söylediği sağlıksız yiyeceklerle geçiştiriyor. Haftalık yemek paketleri hazırlayan ŞefGibi ise kişilerin evde yemek yapmasını kolaylaştırıyor ve herkesin kendi evinin şefi olmasına yardımcı oluyor.

ŞefGibi nasıl hizmet veriyor?

Öncelikle platformun haftalık olarak hizmet verdiğini yeniden hatırlatalım. İlk olarak ŞefGibi'nin kendi web sitesine girip sağ üst köşede yer alan "Çantanı Oluştur" seçeneğine tıklıyorsunuz. Akabinde karşınıza yemek tercihinize ve haftada kaç paket istediğinize göre hazırlanmış kategoriler çıkıyor. Haftada iki veya üç kere paket alabileceğiniz tercihi seçtikten sonra beslenme türünüze göre olan Etobur, Vejetaryen, Akdeniz Diyeti veya Karışık seçeneklerinden birini işaretliyorsunuz. Tüm paketler iki kişilik olarak gönderiliyor. 2 gün için seçtiğiniz paketin tutarı 120 TL iken, üç günün paketi 130 TL olarak ücretlendiriliyor. Paketinizi hangi gün ve saatte alacağınızı siz belirliyorsunuz ve istemediğiniz haftalarda dondurma işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Üyeliğinizi de istediğiniz zaman iptal edebiliyorsunuz.

Ayrıca ŞefGibi'de bütün haftanın menüsünü de bulabiliyorsunuz. Üstelik menüler sadece isimlerle sınırlı kalmıyor; tüm yemek tariflerinde yer alan malzemeleri ve yemeklerin yapılışını da sitede görebiliyorsunuz.

2017'nin Nisan ayında kurulan ve Eylül ayında hizmet vermeye başlayan ŞefGibi ile bugüne kadar 100'ün üzerinde evde binden fazla yemek pişirildi. Korgün Koyunpınar ve Orçun Seviğ tarafından hayata geçirilen girişimin rakipleri arasında Taze Şef, Gramevde ve Mutlu Çiftlik bulunuyor. Fakat ŞefGibi rakiplerinden veri odaklı iş geliştirme yapıyor oluşuyla ayrılıyor. Yani müşteri geri bildirimlerinden, lokal ve global trendlerden elde ettikleri verileri iş ve tarif geliştirme sürecine katıyorlar. Bu sayede hizmeti ve tarifleri müşterilere göre özelleştirilmiş bir şekilde sunarak servisi sürekli geliştiriyorlar.

2 tam ve 4 yarı zamanlı olmak üzere toplam 6 kişilik bir ekipten oluşan ŞefGibi'nin gelecek hedefleri arasında, kısa vadede, ilk yatırımı alıp lojistik ağlarını genişleterek bin aktif kullanıcıya ulaşmak ve akabinde süpermarket raflarında yer alarak satış kanallarını artırmak yer alıyor. Uzun vadede ise Avrupa’da Barselona gibi nüfusun yoğun bir şekilde bir arada yaşadığı bir şehirde faaliyetlerini başlatarak pazar sayısını artırmak yer alıyor.

ŞefGibi'ye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.