SPONSORLU

Doğu Avrupa'nın En Büyük Kripto Para Borsası Exmo'yu Nasıl Kullanırsınız?

Doğu Avrupa'nın En Büyük Kripto Para Borsası Exmo'yu Nasıl Kullanırsınız?

EXMO.com kripto döviz borsa platformu sadece Avrupa kripto toplulukları arasında değil, aynı zamanda dünya çapında da büyük bir popülariteye sahiptir.

İyi düşünülmüş bir arayüz ve yeterince büyük bir nakit akışı sayesinde, EXMO borsası, Doğu Avrupa'daki en eski ve en büyük kripto para birimi değişimidir.

EXMO 2013 yılında kurulmuş olup, hizmet hızlı bir şekilde popülerlik kazandı, 2014'ün başına kadar, platform yüz binlerce kullanıcının güvenini kazandı. Platformda 1.6 milyon aktif kullanıcı, binlerce aktif ticaret yapan kişi, 104 farklı işlem imkanı, 6 itibari para birimi (TRY, USD, EUR, RUB, PLN, UAH) bulunmakta. Aylık ortalama ticaret hacmi 1.5 milyar dolar.

EXMO platformu, Londra'da kayıtlı olup, şirketin Londra, Moskova, Kiev ve Barselona'da ofisleri bulunmaktadır.

EXMO Borsasına Kısa Bir Bakış

Anlaşılabilirlik için, bir tabela oluşturduk:

 

Resmi Websitesi

https://exmo.com/
Kurulduğu Yıl 2013
Facebook Resmi Grup  Sayfası https://www.facebook.com/exmo.market
Twitter

Telegram Kanalları https://t.me/exmo_com (RU) https://t.me/exmo_official (ENG)
Telegram Chat https://t.me/EXMOChatRu (RU)

https://t.me/EXMO_off_Chat (ENG)

Azami depozit 1 dollar, yönteme göre değişiklik gösterebilir
Günlük ticaret hacmi 3657 BTC
İşlem başına komisyon ücreti

Para Birimleri

0,2%

TRY, EUR, USD, RUB, PLN, UAH.

Teknik Destek 24/7 çok dilli destek [email protected]
Yönlendirme programı evet https://exmo.com/en/referal_program
Para yatırma ve para çekme yöntemleri Visa/MasterCard Neteller AdvCash Payeer Skrill Visa/MasterCard (Simplex) SEPA Wire Transfer Rapid Transfer MisterTango SEPA Yandex Money WebMoney
Diller ve Çeviriler 12 Dil:

İngilizce Fransızca İtalyanca Romence Rusça Lehçe İspanyolca Almanca Portekizce Çince Ukraynaca Türkçe

EXMO Üyelik İşlemleri

Kripto döviz borsası EXMO üzerinde alış satış işlemleri yapmak için iki dakika yeterlidir. Giriş yapın, kişisel e-posta adresinizi girin ve çeşitli karakterlerden oluşan şifreyi 2 kez girin. Kullanıcı sözleşmesini kabul ettikten sonra, captcha’yı girip “Kayıt Ol” butonuna basmanız gerekmektedir.

Bundan sonra yeni kaydedilen müşteri, kişisel bir hesaba para yatırabilme özelliğine sahip “Cüzdan” sayfasına yönlendirilecektir. Hesabınızı oluşturduğunuzda belirttiğiniz e-posta adresine onay için bir e-posta gönderilecektir.

EXMO'da sunulan tüm para birimleri ve dijital paraların BTC üzerinden işlem görmesi nedeniyle, tüm itibari para birimlerini BTC ile değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Kişisel Hesabınızın Doğrulanması

EXMO kripto döviz borsasında doğrulama olmadan para yatırmak mümkündür, ancak bazı para çekme ve hizmet yöntemleri için bir hesap doğrulaması yapmanız gerekir. Kayıt yaparken, borsada işlem yaparken veya başka işlemler gerçekleştirdiğinizde doğrulama zorunlu değildir. Ancak doğrulama, aşağıdaki ek hizmetlerden yararlanabilmenizi sağlar:

  • Banka transferi (SEPA/Wire Transfer);
  • USD ve EUR cinsinden banka kartına para çekme;
  • Doğrulama gerektiren ödeme sistemlerinin kullanımı.

Doğrulama 3 adımda gerçekleştirilir:

  1. Adım: Kimliğinizi dogrulayın. EXMO kripto döviz borsası herhangi bir pasaportu (ulusal, yabancı veya kimlik kartı) kabul eder. Önerilen formda, belgenin ismini, belge numarasını, doğum tarihini, pasaportu aldığınız ülkeyi ve geçerlilik süresini belirtmeniz gerekecektir. Lütfen bu forma, yüksek kaliteli fotoğrafın bulunduğu pasaportun renkli taranmış bir kopyasını eklenmesi gerektiğini unutmayın.

  1. Adım: İkamet yerini doğrulayın. Burada bankadan aldığınız makbuz veya elektrik, su gibi hizmet faturalarına, genel olarak, yetkililer tarafından verilen herhangi bir belgeye ihtiyacınız olacak. Ayrıca bu formda, ikametle ilgili tüm bilgileri belirtin ve belgenin veriliş tarihinin taranmış bir kopyasını ekleyin.
  1. Adım Selfie-doğrulama: Ek olarak, kimliğinizi doğrulamak adına, Doğrulama Departmanı sizden aşağıdakileri isteyebilir;
  • Kimlik kartı ile bir fotoğraf / Uluslararası pasaport ile bir fotoğraf;
  • Kimlik kartı ile bir fotoğraf / Uluslararası pasaport ile EXMO’daki kişisel hesabınızın önünde bir fotoğraf.

Önemli: Fotoğraflar iyi kalitede olmalı, belgenin tüm detayları ve hesap girişiniz fotoğrafta görünmelidir. Düşük çözünürlükte veya düşük kalitede fotoğraflar reddedilecektir.

EXMO ticaret stratejileri

Bu strateji, EXMO kripto döviz borsası platformunda işlem gören herhangi bir kripto para birimi alım / satım taktiklerini ele alacaktır. Aynı zamanda hem alım hem de satım için EXMO'daki gerçek kazancı göstereceğiz.

Büyük bir kâr elde etmek ve aynı zamanda zamanımızın en azını harcamak istiyoruz. Bu nedenle, volatilitesi (değişkenliği) yüksek olan birimleri seçmeniz gerekir, bu kesinlikle BTC / USD çifti olacaktır. İdeal “yüzde” ile belirlenir.

Volatilite, bir birimin zaman içinde değerindeki değişikliklerin hacmidir. Bir birimin değeri çoğunlukla büyük ölçüde dalgalanırsa (yani, volatilitesi yüksek ise), genellikle orantılı olarak yüksek riskli bir yatırım olduğu düşünülür. Bitcoin tarihinde göze çarpan yüksek volatilite, bazılarının Bitcoin'in bir değer biriktirme olanağı olarak hareket etme kapasitesinden şüphelenmesinin nedenlerinden biridir. Volatilite, yatırımcılara day trading ve swing trading yoluyla kar etme fırsatı sunuyor (aşağıya bakınız).

Formül:

Yüksek Fiyat (High) / (Düşük Fiyat (Low) / 100) = günlük volatilite.

EXMO borsasından bir örneğe bakalım.

Günlük Volatilite: 6637/(6584.09/100)-100=0.8036 Değer (% 0,80), bir trader'ın en altta satın aldığı ve en üstte sattığı takdirde EXMO'da kazanabileceği kârdır. Ancak, piyasa ve tekliflerin hareketi binlerce faktöre bağlı olduğu için, farklı çalışır.

Şimdi söz konusu birimin ortalama fiyatını belirlememiz gerekiyor. Bunu yapmak için, fiyatları toplayın (Low ve High)/2. BTC / USD çiftinin ortalama fiyatına bakalım.

Değerlerin yerini değiştirelim:

(6584.09+6637)/2=6610,54.

Anlık fiyatlar tablosuna bakalım:

Ancak, 6618.45'in 6610.54'lük ortalama değerden çok farklı olduğunu görüyoruz. Bunu yapmak için, fiyatların satın alma emirlerine gitmeli ve orada daha karlı satın alma emirleri aramalısınız.

Satın alma emirleriyle nasıl başa çıkarım?

BTC / USD çifti için satın alma için iyi bir giriş noktası bulmak için en iyi fiyatı belirlemeye çalışacağız, böylece en kısa sürede geri alınabilir.

Öncelikle BTC / USD çiftinin güncel fiyatına bakmanız gerekiyor:

Burada 6620.8 olduğunu görüyoruz.

Sonra candlestick (şamdan) kümesine bakmanız gerekmektedir:

Görsel gözlemle, yaklaşık olarak küçük bir şamdanın (6616.82950977) başındaki fiyatın çoğunlukla “ezilmiş” olduğunu tespit ederiz.

Uygulamamızın daha hızlı olmasını sağlamak için miktarı biraz daha yüksek tutalım. 6618 koyalım. Yani, bu çiftin fiyatının 6620'den 6618'e dönüş (düşüş) göstereceğini ve siparişimizin aktifleştirileceğini varsayıyoruz.

BTC / USD çiftinin satın alınması için bir limiti olan bir satın alma emri belirledik:

Satış Stratejisi

Yukarıda, EXPO kripto döviz borsası ile kar elde etmeyi sağlayan kripto para biriminin satın alınmasına yönelik stratejilerden birini gösterdik. Şimdi satışın bir parçası olarak nasıl hareket edeceğimizi gösterme zamanı.

Para birimimizi (BTC / USD) hangi fiyattan satmalıyız? Unutmayın, daha önce minimum ve maksimum fiyat üzerinden ortalama fiyatı hesapladık: (6584.09 + 6637) / 2 = 6610,54.

Şimdi onu satmamız için hangi fiyatın en kârlı olacağını hesaplamamız gerekiyor. İşte bir formül:

(High (fiyat) + satın alımıın gerçekleştiği fiyat) / 2

Hesaplamaları yapalım: (6637+6618)/2=6627,5.

Ancak, her bir sipariş için %0,2 olan EXMO borsa komisyonunun eklenmesi gerekmektedir. İlk önce satın aldık ve şimdi satacağız, toplam% 0,4 katmalıyız veya değeri 1,004 ile çarpmalıyız.

Yani, 6627,5 х 1,004 = 6654,01.

6618 $ 'lık bir fiyattan aldık ve 6654.01 $' a sattık.

6654.01 $ 'lık bir fiyata satış emri verdik.

Bu sayede, EXMO'da iki ticaret için 36.01 $ kazanmayı başardık.

EXMO’da başarılı olmanın sırları

Aşağıda, alım / satım yapanların kripto para biriminin oranını tahmin etmesine yardımcı olabilecek küçük bir liste bulunmaktadır:

  • EXMO üzerindeki sohbette çok fazla bilgi var. "Bir elin nesi var iki elin sesi var" Orada çok değerli bilgiler öğrenebilirsiniz;
  • kripto piyasası haberlerini takip edin. Genellikle, belirli bir para birimi hakkında çıkan haberler, büyümesini hızlandırır;
  • Bir günde ticaret yapmayı öğrenin;
  • Hacimlerle başa çıkmayı öğrenin.

EXMO’daki hesabımdan nasıl para çekerim?

BTC / USD çifti için yukarıdaki alım / satım stratejilerini uyguladık ve EXMO'da nasıl işlem yapacağımızı öğrendik, şimdi kazanılan parayı bir banka kartı veya elektronik cüzdanına nasıl aktaracağımıza bakalım.

Önemli: EXMO'dan hem itibari para birimi olarak hem de kripto para olarak para çekebilirsiniz.

Ödemeler, yalnızca tamamlanmış hesap doğrulamasından sonra yapılır. Yani, hesap doğrulaması tamamlandığında, kişisel hesap bölümündeki "Cüzdan"a gidin ve "Para Çek" butonuna tıklayın ve para çekme yöntemini seçin.

Sonuç

Bu yazıda, kripto döviz borsasında para kazanmak, daha düşük fiyata satın almak ve EXMO platformunun örneğini kullanarak daha yüksek bir fiyata satmak için en güncel konulara cevap vermeye çalıştık. Ayrıca kripto döviz borsasından nasıl para çekileceğini de gösterdik. Herhangi bir sorunuz varsa, yorumlarda sorabilirsiniz.

Başarılı ve kârlı ticaretler dileriz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.