Zor günler geçiren MoviePass, çatı şirketinden ayrılıyor

MoviePass, çatı şirketi olan Helios and Matheson Analytics (HMNY) bünyesinden ayrılarak ayrı bir şirket haline geliyor.
Zor günler geçiren MoviePass, çatı şirketinden ayrılıyor

Ülkemizin başarılı yerli girişimlerinden olan Sinemia'nın ABD'li rakibi MoviePass, çatı şirketi olan Helios and Matheson Analytics (HMNY) bünyesinden ayrılarak ayrı bir şirket haline dönüşecek. Hatırlatmak gerekirse MoviePass, geçtiğimiz yıl analiz firması olan Helios and Matheson Analytics (HMNY) tarafından satın alınmıştı.

MoviePass ile birlikte tüm sinema odaklı işlerini ayrı bir şirkette toplayacak olan Helios and Matheson Analytics'in bu kararı almasının pek de sürpriz olmadığını da belirtelim. Helios and Matheson Analytics için oldukça kötü bir yatırıma dönüşen MoviePass, finansal olarak oldukça zor bir dönem geçiriyor.

MoviePass Entertainment Holdings kuruluyor

Konuyla ilgili bir açıklama da yayınlayan Helios and Matheson Analytics, MoviePass'i satın aldıklarından bu yana kamuoyunda büyük ölçüde MoviePass markası ile eş anlamlı hale geldiklerini belirtti. Yapılan açıklamada MoviePass ve sinema ile ilgili işlerin şirketin geri kalanından ayrılmasının Helios and Matheson Analytics'e fayda sağlayabileceği de dile getirildi.

MoviePass için yeni bir holding kuracak olan Helios and Matheson Analytics, holdingin adının MoviePass Entertainment Holdings olacağını da açıkladı. MoviePass Entertainment Holdings içinde MoviePass, MoviePass Films (firmanın film prodüksiyonu şirketi), MoviePass Ventures ve Moviefone yer alacak.

Bu yılın başlarında MoviePass servisinin finansal nedenlerden dolayı kısa süreli olarak çöktüğünü de belirtelim. Şirketin son çeyrekteki finansal raporlarına baktığımızda ise Helios and Matheson Analytics'in MoviePass'i ayakta tutmak için para yaktığını görüyoruz. Zor günler geçiren MoviePass ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.