Telefonunuzu kablosuz olarak şarj eden akıllı çanta girişimi: Swenna

Swenna ile çantalar, telefonları kullanılmadıkları zaman şarj edebiliyor ve bunun için herhangi kabloya ya da aksesuara ihtiyaç duyulmuyor.
Telefonunuzu kablosuz olarak şarj eden akıllı çanta girişimi: Swenna

Gelişen teknoloji, birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Artık saatlerimiz telefon, telefonlarımız bilgisayardan farksız olarak hayatlarımızda kendilerine yeni bir yer açıyorlar. Teknoloji ile birlikte değişen bir başka aksesuar da çantalar. Telefonları kablosuz olarak şarj edebilen yerli akıllı çanta girişimi Swenna da gelecekte, bu alanda kendine önemli bir yer edinecek gibi duruyor.

Geleceğin çantalarını oluşturmayı hedefleyen Swenna, çantaları bir bez parçasının ötesine geçirmeyi misyon ediniyor. Swenna ile çantalar, telefonları kullanılmadıkları zaman şarj edebiliyor ve bunun için herhangi kabloya ya da aksesuara ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıca kullanıcılar, gelen aramaları çantanın titremesinden anlayabiliyor ve müsait olmadıkları zaman gelen aramaları reddedebiliyorlar. Modüler yapısı ile kişilerin hayat tarzınıza ayak uydurmayı hedefleyen Swenna, yolculuğa çıkarken genişleyip sadece bilgisayarın taşıması gereken zamanlarda ise küçülüyor.

Swenna'nın geliştirilmesi sırasında herhangi bir hazır altyapı kullanılmadığını belirtelim. Uzun vadede, ortalama üstü kalitede çanta üreten herkesi rakibi olarak gören Swenna, kısa vadede ise pazara giriş aşamasında kitlesel fonlamayı tercih edecekleri için Kickstarter ve Indiegogo kanalıyla çıkmış çantaları ilk rakipleri olarak görüyor. Diğer çözümlerden farkını "kullanıcıyı hiçbir şekilde uğraştırmamak" olarak açıklayan Swenna, kullanıcının hayatında hiçbir şeyi değiştirmemesini istiyor. Bu yüzden kullanıcı hiçbir yere kablo takmak zorunda kalmıyor. Telefonunu kullanmadığı sırada, çantasındayken şarj edebiliyor, kişi evine gelip çantasını şarj pedinin üzerine bıraktığında da çantasını şarj etmiş oluyor.

Atakan Sayın ve Büşra Demirezen tarafından hayata geçirilen Swenna, 4 kişilik bir ekipten oluşuyor. Daha önce pre-seed yatırım alan girişim, gelir modeli olarak ise B2C ürün satışını kullanıyor. Kısa vadede Kickstarter'da en çok fonlanan ilk 10 kampanyadan birisi olmayı ilk hedefi olarak açıklayan Swenna, uzun vadede ise kalıcı bir marka yaratmayı ve giyilebilir teknolojilerin lider firması olmayı hedefi olarak gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.