Yeni nesil alışveriş uygulaması Qumpara, yurt dışına açılıyor

Yeni nesil alışveriş uygulaması Qumpara, yurt dışına açılıyor

Geçtiğimiz yılın Mart ayında alışveriş fişleri üzerinden kurguladığı çözümle yeni nesil alışveriş uygulamaları arasına giren Qumpara'nın ilk yatırımını aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli bir iş birliği ile karşımıza çıkan Qumpara, yurt dışına açılıyor.

Aralık 2015’te Banu Turgut ve Nilhan Gür tarafından kurulan bir teknoloji girişimi olan Qumpara, Saba Investing ile bir anlaşma imzaladı. Söz konusu anlaşma ile birlikte uluslararası pazarda büyümeyi hedefliyor. İmzalanan sözleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Saba Investing Genel Müdürü MohamedHamid Al-Ahmar, Saba olarak yolculuklarına yerel girişimlerin uluslararası sahaya taşıma amacıyla başladıklarını belirtti.

Her bölgenin kendisine has özellikleri ve market karakteristiğinin olduğunun farkında olduklarını da sözlerine ekleyen Al-Ahmar, Körfez ülkelerinde yüksek alım gücü, Kuzey Afrika ülkelerinde yüksek eğitim seviyesi ve Doğu-Batı Afrika Bölgesinin gelişmekte olmasının bu bölgede yatırım yapılacak piyasaların olduğunu gösterdiğini de dile getirdi.

Erdem Yurdanur'un yatırımcı olduğu Qumpara ile ilgili paylaştıkları ise konu ile ilgili heyecanını ve ilgisini özetliyor:
Benim yatırımlar arasında en başarılı olanlarından birisi ve şimdi bu başarıyı ihraç ediyorlar. Kenya ve Suudi Arabistan'a ortaklık kurarak açılıyorlar. Bu açılımın daha büyük açılımların habercisi olarak düşünülmesi gerekiyor. Qumpara'nın FMSC şirketlerinin ek yatırım yapmadan çok hızlı tüketiciye ulaşabilen kampanyalar yapması, geri dönüsünün ölçülebilir olması ve şirket ortakları Banu Ahıska ve Nilhan Gür’ün de kişisel özellikleri ile büyük bir fark yaratıyor.

Saba Investing Program Müdürü Ahmed Raşid ise birkaç ay süren fizibilite, piyasa çalışmaları ve analizlerden sonra yasal çerçevelerini oluşturduklarını ve bugün Türkiye’nin başarılı projelerinden biri olan Qumpara ile imzaladıkları anlaşmayı halka duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Qumpara’nın Kurucusu Banu Turgut Ahıska, bu ortaklıktan dolayı büyük bir heyecan duyduklarını dile getirdi. Qumpara’nın yolculuğunun başladığı günden bu yana Türkiye'de 24 farklı şirket ile çalıştıklarını belirten Ahıska, 200 binin üzerinde kullanıcıya sahip olduklarını da paylaştı. Qumpara’nın ortaklarından Nilhan Gür, gelinen aşamadan çok umutlu olduğunu belirtti. “Qumpara için çok sağlam bir altyapı oluşturduk. Bu sayede müşterilerimizin hem daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşamalarına yardımcı oluyor hem de markalarla birebir iletişime geçmelerine imkan sağlıyoruz.” dedi.

Saba ile imzaladıkları anlaşma ile başka bir rüyalarının gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Ahıska, yüzde 100 Türk ve milli olan Qumpara’nın çok yakında global bir marka olacağına inandıklarını da dile getiridi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.