Taboola Yönetici Direktörü Marc Thomas, platformdaki yenilikleri aktardı

Taboola Yönetici Direktörü Marc Thomas, platformdaki yenilikleri aktardı

Dün Webrazzi Summit 2018'in Dijital Sahne'sinde Arda Kutsal 2 senedir ülkemizde faaliyet gösteren Taboola'nın Yönetici Direktör'ü Marc Thomas ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye henüz tanımayanlar için Taboola'nın yaptığı işi anlatarak başlayan Thomas, Taboola'nın küresel ölçekte büyük yayıncılarla çalışan bir öneri platformu olduğunu söyledi.

Yayıncılara trafik kazandırdıklarını belirten Thomas, Kutsal'ın sorusu üzerine Türkiye pazarında karşılaştıkları fırsatları da aktardı. 2 yıl önce Türkiye pazarında faaliyete başladıklarını söyleyen Thomas bu süreçte iyi ortaklarla ilerlediklerini ve ilk temsilcilerini alarak yeni bir ekip kurduklarını anlattı.  Türkiye'deki fırsatlar konusunda ise video izlemeyi ve doğal (native) içerik seven genç bir kitle olduğunu söyledi.

Genellikle yayıncıların video odaklı haraket ettiğini belirten Thomas, yayıncıların kullanıcılara daha fazla video izletmek ve böylece onların sitede daha fazla kalmasını sağlamak istediklerini de sözlerine ekledi. Bu noktada Thomas, Taboola'nın da daha çok video izlenmesini sağlayan bir sistem üzerinde çalıştığını ifade etti.

Arda Kutsal'ın video konusunda neden Facebook değil de siteye odaklandıkları sorusuna ise Thomas maliyetler cevabını verdi. Taboola'nın open web'in şampiyonu olmayı hedeflediğini söyleyen Thomas, kullanıcıların kendilerine içerik öneri sunulduğunda sitede daha fazla vakit geçirdiğini de belirtti. Bu noktada kullanıcı deneyiminin önemini vurgulayan Thomas, bu sistem ile yayıncıların Facebook'a ve YouTube'a aktaracağı bütçelerden tasarruf ettiğini de ifade etti.

Thomas, Arda Kutsal'ın Taboola'nın büyümeyi küresel ölçekte nasıl yönettiği sorusuna ise büyüme sürecinde karşılaştıkları sorunları aktararak cevap verdi. 4 yıl önce şirkette 100'ün üzeride çalışan varken şu anda binden fazla çalışan ile yola devam ettiklerini söyleyen Thomas, bu şartlarda şirket kültürünü korumanın zorlaştığını belirtti. Her pazar için temsilci bulmanın önemine dikkat çeken Thomas, Taboola'nın yerel içerikleri dağıtma konusunda iyi bir iş çıkardığını ifade etti. Thomas, bu noktada "Kaliteli olmak ölçeklendirmeyi kolaylaştırıyor." yorumunu da yaptı.

Söyleşide endüstrideki değişimlere de değinen Thomas, son 5 senede kişiselleştirmenin öne çıktığını söyledi. Şirketin bu alanda çok yatırım yaptığını belirten Thomas, mobil telefonların ve sürekli aşağı kaydırarak gezinmenin kullanıcıların davranışlarını nasıl değiştirdiğini de aktardı. Mobili ve open web'i destekleyen değişimlere dikkat çeken Thomas, video içeriğin hızlı bir şekilde yükseldiğini ve kullanıcı tarafında da aynı hızda benimsendiğini söyledi.

Ekosistemin gelecek 2-3 yıl içindeki değişimi hakkında da ön görülerini paylaşan Thomas, e-ticaret'in yerelleşeceğini ve yakınımızdaki yerel işletmelerin bizim hakkımızda daha fazla bilgiye sahip olacağını ifade etti. Bunun sadece mobil ile kısıtlı kalmayacağını belirten Thomas, TV reklamlarının da kişiselleştirmeye ayak uyduracağını belirtti.

Marc Thomas, sahnedeki konuşmasının yanı sıra Ümit Öncel'e verdiği röportajda da Taboola hakkındaki gelişmeleri ve Webrazzi Summit 2018 hakkındaki görüşlerini Webrazzi okurlarıyla paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.