Robotik süreç otomasyonu çözümleri sunan yerli girişim: WINWAI

2018 yılının ilk aylarında hizmet vermeye başlayan WINWAI, Mevlüt Serdar ve Betül Onat tarafından kuruldu.
Robotik süreç otomasyonu çözümleri sunan yerli girişim: WINWAI

"Win with AI" yani yapay zeka ile kazan söz öbeğinden ismini alan WINWAI, yapay zeka ve robotik süreç otomasyonu (RPA) gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. 2018 yılının ilk aylarında hizmet vermeye başlayan WINWAI, Mevlüt Serdar ve Betül Onat tarafından kuruldu.

Robotlar rutin ve çoğunlukla manuel olan işlerde birer yardımcı olarak konumlandığını belirten WINWAI, çalışanların klavye ve fare kullanımını RPA teknolojisi, görsel algılama, metin anlamlandırma ya da kural tabanlı olmayan ve dinamik karar gerektiren noktaları da öğrenen makineler ile azaltarak firmalara bu işlerde harcadıkları saatleri geri kazandırmayı hedefliyor.

6 kişilik bir ekip tarafından yönetilen WINWAI, müşterilerine yapay zeka servisleri (API) ve yapay zeka kabiliyetleri olan dijital robotlar sunuyor. Yaklaşık 2 yıllık bir süreç sonunda geliştirilen WINWAI, dijital dönüşümün önemli parçalarından biri olan robotik süreç otomasyonunu kullanan ve yapay zekâ kabiliyetlerine sahip sanal robotu WORKERS ile şirketlere manuel işlemlere harcadıkları saatleri yeniden kazandıracak.

Yıl sonuna kadar 15 gün boyunca ücretsiz

Özellikle kurumsal şirketler için geliştirilen WORKERS'ın  yıl sonuna kadar 15 gün süreyle ücretsiz olarak sunulduğunu da ekleyelim. RPA dünyasındaki çözümler incelediğinizde kural tabanlı işlerin gerçekleştirildiği platformlarla karşılaşıyoruz. WINWAI ise kural tabanlı işlemlerin yanına yapay zeka kabiliyetlerini de ekleyerek aslında daha geniş bir otomasyon zemini oluşturuyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan WINWAI, Garanti Bankası’nın girişim hızlandırma platformu olan GarantiPartners’ta yer alıyor. Robotların aylık sabit kiralama ücretlerinden bir gelir modeli oluşturan WINWAI, gelecekte küresel pazarda yer almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.