Yatırım ekosisteminin eksiklikleri Webrazzi Summit 2018'de konuşuldu

Yatırım ekosistemi ile ilgili detaylar "Yatırım Ekosisteminde Eksik Olan Ne?" isimli panel ile Webrazzi Summit 2018'de konuşuldu.
Yatırım ekosisteminin eksiklikleri Webrazzi Summit 2018'de konuşuldu

Ülkemizin en etkili internet ve girişim odaklı konferansı olan Webrazzi Summit 2018'deki önemli detayları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Yatırım ekosistemi ile ilgili detaylar "Yatırım Ekosisteminde Eksik Olan Ne?" isimli panel ile Webrazzi Summit 2018'de konuşuldu.

Webrazzi kurucusu Arda Kutsal'ın moderatörlüğünü üstlendiği Yatırım Ekosisteminde Eksik Olan Ne? panelinin konuşmacıları arasında Inventram CEO'su Cem Soysal, Revo Capital yönetici direktörü Cenk Bayrakdar ve Commencis kurucu ortağı ve CEO'su Fırat İşbecer yer aldı.

Yatırım ekosisteminin eksikliklerinin başında paranın olmaması olduğunu belirten Fırat İşbecer, geçen sene 15 civarında firmaya yatırım yaptığını belirtti. İşbecer, ülkemizdeki girişimlerin Silikon Vadisi gibi rekabet ettikleri girişimlere kıyasla stratejik eksiklikleri olduğunu da belirtti.

Yıllar içinde ülkemizde girişimlere yapılan yatırımların ciddi oranda artığını belirten Cenk Bayrakdar, yatırım ekosisteminde para olduğunu fakat yatırım yapılırken bakılan kriterlerin artığını sözlerine ekledi. Son üç yatırımlarının doğu Avrupa bölgesine olduğunu da ekleyen Bayrakdar, yabancı yatırımcının ilgilisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Büyük pazar ABD

Konuşmasında yatırım ekosisteminde iyi istatistikler de olduğunu belirten Inventram CEO'su Cem Soysal, dördü ABD'de olmak üzere toplamda yedi yatırımı tamamladıklarını açıkladı. Yatırımlar dışarda yapılsa da mühendisliğin ülkemizde gerçekleştiğini belirten Soysal, büyük pazarın ABD olduğunu dile getirdi. Soysal'ın yatırım ekosisteminin en büyük eksikliklerinden biri olarak satışın olmamasını gösterdiğini de belirtelim.

Sadece yatırımcılarda değil tüketicilerde de para olmadığını belirten İşbecer, yatırım ekosisteminin Türk girişimciler tarafından kurtarılabileceği belirtti. Türk girişimcilerin Türkiye'de olmalarının gerekmediğini de ekleyen İşbecer, yurt dışında önemli fırsatlar olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.