Apple Music, djital müzik analizi girişimi Asaii'nin kurucularını işe alıyor

Asaii'nin satın alınacağı haberini yalanlayan Apple, Asaii'nin kurucularını Apple Music'te çalışması için işe alıyor.
Apple Music, djital müzik analizi girişimi Asaii'nin kurucularını işe alıyor

Apple'ın dijital müzik analizi girişimi Asaii'yi satın aldığı iddialarına açıklık getirdi. TechCrunch'ın paylaştığına göre Apple Asaii'yi değil, Asaii'nin kurucularını Apple Music'te çalışması için işe alıyor.

Kısaca bahsedelim Asaii, bir sanatçı keşif aracı oluşturan girişim olarak faaliyet gösteriyor. Yapay zeka ve makine öğrenimini kullanan Asaii, henüz yüksek dinlenmesi olmayan, fakat potansiyeli yüksek olan yeni sanatçıları SoundCloud ve YouTube gibi platformlarda en az 10 gün öncesinde keşfediyor.

Olaya gelecek olursak; Asaii'nin 100 milyon dolar karşılığında satın alınacağı haberini yalanlayan Apple, Asaii'nin üç kurucusu Sony Theakanath, Austin Chen ve Chris Zhang'i işe alacağını açıkladı. Ortaya atılan satın almanın yalanlanması ve Apple'ın girişimin kurucularını işe alması daha önce de karşımıza çıkmıştı. Apple, İngiltere'deki PinDrop haritalama uygulamasından bir ekip kiralamış, aynı zamanda ortaya atılan satın almanın yanlış olduğunu bildirmişti.

Apple'ın işe aldığı üç kurucunun Apple Music'te Asaii'ye benzer bir iş yapıp yapmayacağı ise henüz belli değil. Çünkü Apple Music'te halihazırda Apple Music for Artists adı altında bir analiz platformu bulunuyor. Bu noktada varolan platformun daha da geliştirileceğini söylemek mümkün olabilir gibi duruyor.

Asaii'nin 14 Ekim itibarıyla tüm hizmeti durdurduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.