Girişimcilik ekosisteminde mizahi bir yaklaşım: Who Paid 99 Cents

Girişimcilik ekosisteminde mizahi bir yaklaşım: Who Paid 99 Cents

"Who Paid 99 Cents" isimli site sadece sizden önce kimlerin "Who Paid 99 Cents" a 99 cent ödediğini gösteriyor. Siteyi açtığınızda sadece sizden isim, e-posta bilgisi ve kredi kartı numaranızı isteyen bir ekranla karşılaşıyorsunuz.

Sitede yazan metinler ise oldukça basit. İsminizin herkese açık olarak yayınlanacağını belirten site, dilerseniz sahte isim kullanabileceğinizi de söylüyor. Bu arada faturanızın e-posta adresinize gönderileceği de belirtilmiş durumda. Son olarak tüm satışların iade edilmemek üzere yapıldığını vurgulayan Who Paid 99, "Lütfen bizi dava etmeyin" cümlesine de yer veriyor.

Müşterileri arasında Tumblr ve Vice gibi firmaların yer aldığı Thinko tarafından üretilen sitenin ilk bakışta ya yeni bir yaklaşımı test ettiğini ya da girişim ekosistemine hicvettiğini düşünüyorsunuz. Üstelik Who Paid 99 Cents'in insanların aklını çeldiğini söylemek de mümkün.

Zira başka kimin Who Paid 99'a ödeme yaptığını görmek için 99 Cent ödemeye karar veren bir gazeteci, 43 isme ulaştı. Yine de sahte isim kullanılabildiği için çok detaylı bir bilgiye ulaşılamadığını söyleyelim. Bazılarının soundcloud profilini bıraktığı görülürken, bir kişinin 11 eylül içerden destekli bir eylem yazdığı gözlemleniyor.

İşin can alıcı kısmı ise bir kez bu hizmete para ödediğinizde, belli bir süre sonra ödeme yapan kişi sayısındaki artışı görüntülemek isteyebiliyorsunuz. Bu da Thinko için yeni bir ödeme anlamına geliyor.

Aslında Thinko'nun bundan bir gelir beklentisi yok. Ekibin tek amacı ise eğlenceli bir ürün ortaya koymak. Thinko'nun kurucusu Pasquale D'Silva ise insanların bu siteye ödeme yapmasını şöyle açıklıyor:

İnsanlar ödeme yapıyor çünkü bu site onlara hakkında konuşabilecekleri komik bir şey veriyor. Bence insanlar başkalarını güldürme hissini de seviyor. Maliyeti düşündüğümüzde oldukça iyi bir enerji.

Bu arada Who Paid 99'a yapılan ödemelerin, ekibin bir sonraki "komedi" projesini fonladığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.