Facebook, 3 boyutlu fotoğrafların oluşturulmasına ve paylaşılmasına izin verecek

Artık tüm Facebook kullanıcıları, 3 boyutlu fotoğrafları görüntüleyebilecek ve paylaşabilecekler.
Facebook, 3 boyutlu fotoğrafların oluşturulmasına ve paylaşılmasına izin verecek

Facebook, iPhone'un portre modu çekimlerine gerçekçi bir derinlik katmak için tasarlanan 3 boyutlu fotoğrafların Haber Kaynağı'nda paylaşılmasına izin veriyor. Artık tüm Facebook kullanıcıları, 3 boyutlu fotoğrafları görüntüleyebilecek ve paylaşabilecek.

Facebook, Haber Kaynağı'nı ilginç tutmanın yollarını sürekli olarak araştırıyor ve kendini bu konuda geliştirmeye çalışıyor. Metin ve fotoğraflarla başlayan şey, akabinde videolara ve canlı yayınlara, şimdi de 360 ​​fotoğrafa ve 3 boyutlu fotoğrafa kadar genişletildi.

Bu fotoğrafları oluşturma becerisi ise önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için aktif hale getirilecek. Fakat baştan belirtelim; bu modu kullanabilmek için telefonunuzun çift kameraya sahip olması gerekiyor. İlk etapta iPhone 7 Plus, 8 Plus, X, Xs ve Xs Max kullanıcıları bu özellikten yararlanabilecek. Facebook’un yaptığı açıklama ile özelliğin yakında daha fazla cihaz tarafından destekleneceğini de söylemek mümkün.

İlk olarak mayıs ayında duyurulan 3 boyutlu fotoğraflar özelliği, bir fotoğrafı sağa-sola veya yukarı-aşağıya doğru çevirdiğinizde fotoğrafa perspektif ekliyor. Bu özellik de tıpkı birçoğumuzun çocukluğunda oynadığı tasolardaki hareket ettikçe değişen görselleri akıllara getiriyor.

Facebook'un bununla yeni bir fikir icat etmediğini belirtmemiz gerekiyor. Zira bu tür bir perspektif kayması, telefonlarda yıllarca bulunan bir özellik. Ancak Facebook'un 3 boyulu fotoğraf özelliği süreci sezgisel hale getiriyor ve sonuçları başka kullanıcılarla paylaşmanın önünü açıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.