Hande Enes'in yatırımlarından FriendlyData, ServiceNow tarafından alındı

Hande Enes'in yatırımlarından FriendlyData, ServiceNow tarafından alındı

İşletmeler için bulut hizmeti sunan ServiceNowHande Enes'in de yatırımcısı olduğu FriendlyData'yı satın aldığını duyurdu. Şirket, FriendlyData'nın doğal dil arama teknolojisini, Now platformundaki uygulamalara entegre edecek.

2016 yılında kurulan ve şimdiye kadar 500 Startups, TMT Startups'tan yatırım alan FriendlyData'nın hizmet verdiği alanı kısaca hatırlatalım. Girişimin doğal dilde sorgulama (NLQ) teknolojisi, işletmelerin, kullanıcıların doğru jargonu bilmediği halde teknik sorular sormasını sağlayan arama araçları üretmelerini sağlıyor.

FriendlyData'nın NLQ teknolojisi kullanıcıların ne anlatmaya çalıştığını anlayarak, onlara metinlerle ya da kolayca anlaşılabilecek  veri görüntülemesiyle cevap veriyor. ServiceNow ise FriendlyData’nın teknolojisini Now platformuna entegre edeceğini belirtiyor.  Bu noktada Now platformunun; IT, İnsan Kaynakları, Güvenlik İşlemleri ve Müşteri Hizmetleri için üretilen uygulamaları kapsadığını hatırlatmakta fayda var.

Service Now'un İş Geliştirme ve Operasyon Başkan Yardımcı Pat Casey ise bu satın almayla ilgili yaptığı açıklamada şunlar söyledi:

ServiceNow, Now Platform'a NLQ yetenekleri getirerek, şirketlerin basit bir İngilizce ile teknik sorular sormasını ve doğrudan cevap almasına olanak tanıyor. Bu teknik güçlendirme ile birlikte hedefimiz, herkesin veriden güç alan kararları kolayca vermesini sağlamak, verimliliği arttırmak ve işletmeleri daha hızlı bir şekilde ileriye taşımak.

Henüz detayları açıklanmayan bu satın almanın asıl amacı ise ServiceNow’un yapay zeka tabanlı araçlarla kuruluşlar içindeki destek taleplerinin sürtünmesini azaltma isteğine dayanıyor. Hatta şirketin bu kapsamda; Mayıs ayında Virtual Agent isimli bir chatbot üretim aracı piyasa sürdüğünü hatırlatalım. Virtual Agent, şirketlerin Slack ve Microsoft Ekipler gibi hizmetler için chatbotlar yaratmasını sağlıyordu. Şirketin aynı zaman diliminde satın aldığı bir başka chatbot girişimi ise Parlo'yu da satın alması dikkat çekmişti. Görünen o ki; ServiceNow ilerleyen günlerde müşteri deneyimine odaklanan yeni araçlarla karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.