Apple, Dialog Semiconductor'ın bir bölümünü 600 milyon dolara satın alıyor

Apple, Dialog Semiconductor'ın bir bölümünü 600 milyon dolara satın alıyor

Apple, çip tedarikçisi Dialog Semiconductor'ın bir kısmını 600 milyon dolarlık bir anlaşma karşılığında satın alıyor. İki şirket de iPhone üreticisinin Avrupa'daki çip işlemlerini artıracağını açıkladı.

On yıl önce ilk iPhone'lardan bu yana Apple, cihazlarının pil ömrünü yönetmesine yardımcı olmak için Dialog güç yönetimi çiplerini kullanıyor. Anlaşmaya göre Apple, daha önce Apple cihazları için çipler üzerine çalışan yaklaşık 300 mühendisten oluşan bir ekip ile İngiltere, İtalya ve Almanya'daki Dialog ofisleri için patent satın alacak. Dialog, 2018 gelirinin bu anlaşmadan etkilenmeyeceğini ve Apple'a ürün sevkiyatının devam edeceğini açıkladı. Apple ve Dialog arasındaki yeni anlaşma, Apple'ın başka bir tedarikçiden çip kullanacağı söylentilerini de ortadan kaldırıyor.

Anlaşmanın 300 milyon doları Dialog mühendisleri ve ofisleri nakit olarak ödenecek. Diğer 300 milyon dolar ise önümüzdeki üç yıl içinde tedarik edilecek çipler için ön ödeme sayılacak. Dialog, yaptığı açıklamada, diğer müşterilerin yanı sıra, otomotiv ve internet pazarlarına odaklanarak diğer müşterilere çip sunmaya devam edeceğini söyledi.

Apple, bu anlaşmayla Dialog'un işgücünün yaklaşık yüzde 16'sını satın alıyor. Şirket, satın alınan çalışanların Avrupa'da kalacağını ve Dialog'un Apple'ın çip tasarımlarını denetleyen donanım teknolojileri kıdemli başkan yardımcısı Johny Srouji'ye rapor vereceğini de söylüyor.

Bu arada Apple'ın hali hazırda Almanya ve İngiltere'de çip tasarım merkezlerine sahip olduğunu belirtelim. Anlaşma ile birlikte İtalya-Livorno, İngiltere-Swindon ve Almanya-Nabern ile Neuaubing olmak üzere dört çip tasarım merkezi daha Apple için hizmet vermeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.