Bağımsız müzisyenler, SoundCloud Premier ile artık para kazanabilecekler

SoundCloud, müzisyene doğrudan para kazandıracak SoundCloud Premier programını kamuya açtığını açıkladı.
Bağımsız müzisyenler, SoundCloud Premier ile artık para kazanabilecekler

Berlin merkezli müzik dinleme platformu SoundCloud, yeni sanatçılara yoğunlaşarak, birinci sınıf müzik endüstrisine farklı bir teklifle girmeye çalışıyor. SoundCloud, müzisyene doğrudan para kazandıracak programını kamuya açtığını açıkladı. Platformun bu hamlesinin sanatçıların çoğuna platformdan para kazanma imkanı verdiğini söyleyebiliriz.

SoundCloud Premier olarak adlandırılan program, dört yıl önce oluşturuldu ancak şu ana kadar sadece bir davet yöntemiyle çalışan beta ile sınırlıydı. SoundCloud'un kendi platformu üzerinde para kazandırma hamlesi, Spotify’ın son zamanlarda, bağımsız sanatçıların şarkılardan para kazanmalarına izin vermeye başlayacağını duyurmasıyla daha da hızlanmış oldu.

SoundCloud Premier'i kullanabilmek için, Pro veya Pro Unlimited hesabına sahip bağımsız bir içerik oluşturucu olmanız ve SoundCloud ile para kazandıran ülkelerden (şu an için ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, Fransa, Almanya, İrlanda, Hollanda ve Yeni Zelanda ile sınırlı) birinde yaşıyor olmanız gerekiyor. Şartlar bununla da sınırlı kalmıyor, içeriğinizin en az 5 bin kere başkaları tarafından dinlenmiş olması da gerekiyor. Hesabın telif hakkı ihlali söz konusu olmayacak ve  para kazanabilmek kişilerin reşit olması gerekecek. Premier'de sadece orijinal içerik kabul edilecektir, ancak  podcast, remiks ve DJ setleri gibi diğer içeriklerin de dikkate alınacağına dair ipuçları yer alıyor.

Şirket için bir temsilci, SoundCloud Premier ile para kazanan içerik oluşturucularının, yükledikleri ve haklarına sahip oldukları şarkılar için yüzde 55 net gelir payına sahip olacağını söylüyor. Buna ek olarak SoundCloud, hak sahiplerine ve topluluklara yayın telif hakkı ödeyecek.  Temsilci ayrıca, Premier'deki şarkıların her yerde yayınlanabileceğini ancak sadece yukarıda listelenen ülkelerden oynatıldığında para kazanılabileceğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.