Lisa, Hande Enes'ten 300 bin TL yatırım aldı

Lisa, Hande Enes'ten 300 bin TL yatırım aldı

Instagram’da hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını söyleyen yerli bir uygulama olan Lisa'yı geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere tanıtmıştıkTarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından 2016 yılında kurulan Lisa, Hande Enes'ten yatırım aldığını duyurdu. Şirket değerlemesinin açıklanmadığını fakat Hande Enes tarafından yapılan yatırımın 300 bin TL olduğunu belirtelim.

500 bin fotoğrafı analiz etti

2017 yılının Şubat ayında iOS platformu için kullanıma sunulan Lisa, geçtiğimiz Nisan ayında ise Android kullanıcılarına da hizmet vermeye başladı. 140’tan fazla ülkeden indirme alan Lisa, bugüne kadar yaklaşık 500 bin fotoğrafı analiz ederek 150 binden fazla Instagram paylaşımında kullanıldı.

Lisa’nın en popüler olduğu ülkeler arasında ise Rusya, ABD, İspanya ve Fransa yer alıyor. Şu an Instagram postlarının etkileşimlerini tahmin eden Lisa, kullanıcı kitlesi büyüdükçe, görsellerin insanların beğeni içgüdüsünü nasıl etkilediğini daha iyi çözümlemeyi, bir sonraki aşamada ise yapay zeka teknolojilerini geliştirerek, mevcut görselleri daha fazla etkileşim alacak hale dönüştürmeyi ve hatta bu görselleri sıfırdan oluşturmayı hedefliyor.

MIT geçmişli kurucu ortak gücü

Başlangıçtan bugüne İTÜ'de öğretim üyesi olan N. Kemal Üre'yi de ekibe dahil eden ekibin odağı daha önce belirttiğimiz gibi yapay zeka. Kemal Üre ABD'nin saygın üniversitelerinden biri olan MIT'de yapay zeka üzerine doktora çalışmalarını yapmış değerli bir akademisyen.

Uygulamalarında günlük hayatımızdaki birçok şeyi değiştirecek olan yapay zeka teknolojisini ürünlerinin merkezine koyan Lisa ekibi, yapay zeka konusunda aynı heyecana sahip olan Hande Enes ile yollarına devam edecekleri için mutlu olduklarını dile getirdi. Dilerseniz Lisa uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.