Kraft Heinz, gıda endüstrisi için 100 milyon dolarlık bir yatırım fonu kuruyor

Kraft Heinz, gıda teknolojisi şirketlerine yatırım yapacak olan Evolv Ventures adlı yeni bir firmanın kurulması için 100 milyon dolar harcadı.
Kraft Heinz, gıda endüstrisi için 100 milyon dolarlık bir yatırım fonu kuruyor

ABD merkezli gıda devi Kraft Heinz, gıda endüstrisini hedefleyen, tedarik zinciri teknolojisi ve e-ticaret gibi gıda endüstrisi kavramlarına odaklanan bir girişim sermayesi fonu başlattığını açıkladı.

Kraft Heinz, gıda teknolojisi şirketlerine yatırım yapacak olan Evolv Ventures adlı yeni bir firmanın kurulması için 100 milyon dolar harcadı. Şirket, Chicago merkezli fonu yönetmek için NBCUniversal ve GE Capital tarafından bir araya getirilen bir yatırım grubu olan Peacock Equity'nin kurucu üyesi Bill Pescatello'yu işe aldı. Pescatello, gıda endüstrisinde teknoloji ve yeni modellerin yol açtığı bir dizi aksamanın olduğunu, fakat Evolv Ventures'ın tedarik zincirleri, lojistik, e-ticaret ve doğrudan tüketiciye yönelik projeler üzerinde çalışan girişimlere odaklanacağını söyledi.

Kraft Heinz, Philadelphia, Heinz ve Oscar Mayer gibi ikonik markaları geliştirme konusunda uzun bir geçmişe sahip olsa da Evolv Ventures, Heinz'in hızlı büyüyen gıda girişimlerine olan ilgisini hızlandıracak diyebiliriz.

Heinz bu yatırım alanına giren ilk gıda şirketi değil. 2016 yılında, Kellogg Company bir girişim fonuna 100 milyon dolar yatırım yaparken, Bloomberg'ün haberine göre General Mills Inc., Kite Hill ve Beyond Meat gibi şirketlere yatırım yapmak için fon kullanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.