Collective Spark'tan Mutlubiev ve Tarfin'e toplam 3 milyon dolar yatırım geldi

Collective Spark, Mutlubiev ve Tarfin olmak üzere iki farklı girişime toplamda 3 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Collective Spark ortaklarından Atıl Erken, yaptıkları yatırımları kaleme aldı.
Collective Spark'tan Mutlubiev ve Tarfin'e toplam 3 milyon dolar yatırım geldi

Collective Spark'ın ortaklarından Atıl Erken, LinkedIn'de kaleme aldığı yazıda iki farklı yatırım duyurusu gerçekleştirdi. Collective Spark, Mutlubiev ve Tarfin girişimlerine toplamda 3 milyon dolar değerinde bir yatırım yaptı.

Mutlubiev tarafında girişimin kurucusu ve CEO'su Tayga Baltacıoğlu tarafından da teyit edilen yatırım, Mutlubiev'in 1.39 milyon dolarlık Seri A yatırımını kapattığını doğruladı. Mutlubiev son olarak İtalya'nın Milan kentinde operasyona başlamış ve ilk yurtdışı atılımını gerçekleştirmişti. Balatıoğlu, gelen yatırımı daha çok Avrupa açılımı için kullanacaklarının altını çizdi ve ekibinin son dönemdeki hızlı büyümesine de dikkat çekti.

Tarfin ise çifçileri hedefleyen, müşterilerin gübre, ilaç, tohum,, ekipman, yem ve bakanlık onaylı diğer tarımsal girdilerinizi hesaplı fiyatlarla alabilmenizi sağlayan bir girişim. Tarfin ile müşteriler isterlerse ürünlerini erken alıp az ödeyebiliyor ya da harman vakti ödeme imkanından yararlanarak ihtiyaçlarını vadeli olarak satın alıyor.

Collective Spark'dan Atıl Erken, fonu Sıla Çelik Köksal ve Görkem Oktay ile birlikte üç kişinin yürüttüğünü belirtti. Collective Spark bugüne dek aralarında Dekopasaj, Pakolino ve Tekkredi girişimlerine yatırım yaptı. Fon daha çok tohum yatırım ve Seri A yatırımlarda aktif rol oynayarak yatırımlar yapmayı sürdürecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.