YFYİ 2018 Demo Day’de ödül alan girişimler

Otonom sürüşten, sağlık teknolojilerine farklı alanda 22 girişimin sahne aldığı YFYİ 2018'de ödül alan girişimler ve aldıkları ödüller.
YFYİ 2018 Demo Day’de ödül alan girişimler

14.’sü düzenlenen ülkemizin büyük teknoloji odaklı girişimcilik programlarından biri olan Yeni Fikirler Yeni İşler‘in Demo Day’inden önemli detayları sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Yeni Fikirler Yeni İşler 2018 Demo Day’de ödül alan girişimler belli oldu.

Demo Day'in en büyük ödülü konumunda olan Elginkan Vakfı Büyük Ödülü'nün sahibi meme kanseri erken teşhisi ve meme sağlığı takibi için akıllı sütyenler üreten Triwi oldu. 100 bin TL'lik ödülün sahibi olan Triwi, Elginkan Vakfı Büyük Ödülü'nün haricinde Onedio Özel Ödülü'nün sahibi olduğunu da ekleyelim.

Uluslararası Program Ödülü'nün sahibi imalat sektöründeki KOBİ’lerin üreteceği ürünler için yüksek doğrulukta maliyet tahminlemesi yapan Inovarium ise Elginkan Vakfı Uluslararası Program Ödülü ve 15 bin TL'lik OSTİM Ödül'lerinin sahibi oldu.

Düğün sahiplerinin online olarak kendi düğün sitelerini tasarlayabildikleri, ihtiyacı olan ürünlerden hediye istek listesi oluşturabildikleri ve bunu kolayca arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir platform olan Davet.com ise Onedio Özel Ödülü'nün sahiplerinden biri oldu.

Elektrik dağıtım firmalarına bağlı elektrik üreticilerinin ödemelerini blok zinciri altyapısıyla eşten eşe olarak ödemelerine olanak sağlayan çözümler sunan Blok-Z girişimi ise Growth Circuit’tan Yatırım Alan Girişimler arasında yer alırken ASO Ödülü'nün de sahibi oldu.

Growth Circuit’tan yatırım alan bir başka girişim olan Sensgreen ise 25 bin TL'lik Tüpraş Ödülü'nün de sahibi oldu. Ticari hukuk piyasalarında boy gösteren müşterilerinin işlerini geliştirmek için yapay zeka hukuk asistanları ve analiz ürünleri geliştiren Warden Legal ise Growth Circuit’tan yatırım almaya hak kazandı.

Açık ve kapalı otoparklarda araç yönlendirme ve otopark yönetimi yaparak müşteri memnuniyetini ve genel verimi artırmayı hedefleyen Ankabeta girişimi 7 bin 500 TL'lik Halk Oylaması Ödülü'nün sahibi oldu. İdeal vücuduna kavuşmak aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyen kullanıcılar için kişisel beslenme programının vücut analiz sonuçlarına göre diyetisyen tarafından uzaktan verilmesini sağlayan Qwerty ise Btech Özel Ödülü'nü kazandı.

Acil yardım çağrısı gönderebilen, anlık konum bildirebilen, giyilebilir/gizlenebilir forma sahip, telefondan bağımsız çalışabilen kişisel akıllı güvenlik cihazları üreten RuwellVennDesign Özel Ödülü ve 50 bin TL'lik Onedio Özel Ödülü'nün sahibi oldu. 

Aydınlatma için harcanan enerji ve maliyeti yapay zeka teknolojisiyle azaltarak yüzde 60’a kadar tasarruf ve verimlilik sağlayan çevre dostu bir çözüm olan Areytech girişimi ise 30 bin TL değerindeki KoçSistem Özel Ödülü'nü kazandı. Detaylı incelenmesi gereken arazilerin işaretlenmesini verimli hale getirerek haritalandırma işlemini hızlandıran bir akıllı işaretleme sistemi olan Dora, 25 bin TL'lik Savunma Sanayi Başkanlığı Ödülü'nü kazandı.

Safetech ve Microsolar girişimleri ise 25 bin TL değerindeki EPDK – ELDER Ödülü'nün kazananları oldu. Kişilik analizi ve yetenek yönetimi platformu olan Hera, 25 bin TL'lik Tüpraş Ödülü'nü kazandı. Araç hafifletme ve yakıt tasarrufu konusunda ulaştırma sektörü için hafif, geri dönüştürülebilir ve yüksek performanslı doğal elyaf takviyeli kompozit malzemeler üreten B-PREG girişimi ise 25 bin TL'lik TEB Ödülü'nün kazananı oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.