Kamera girişimi Rylo 20 milyon dolar yatırım aldı

360 derece görüntüler çekebilmenizi sağlayan kamera girişimi Rylo, 20 milyon dolarlık Seri B yatırımını aldı. Girişim şu ana dek aldığı yatırım miktarını ise 35 milyon dolara yükseltti.
Kamera girişimi Rylo 20 milyon dolar yatırım aldı

360 derece görüntü çekebilme kabiliyeti olan kamera girişimi Rylo, Icon Ventures'ın önderliğinde 20 milyon dolar Seri B yatırımı aldı. Böylece Rylo bugüne kadar aralarında Accel Partners ve Sequoia Capital'ın da bulunduğu fonlardan toplam 35 milyon dolar yatırım toplamayı başardı.

San Francisco merkezli girişim, 2015 yılında kurulmuş ve yine girişimin kendi adını taşıyan 360 derece ve 4K kalitesinde videolar çekebilen Rylo'yu piyasaya sürmüştü. Rylo ile bugüne kadar özellikle yaptığı yazılımsal güncellemelerle de dikkatleri üzerine çekmişti. Aksiyon kamerası tarzında çekimler de yapan güncellemelerle kendini geliştiren kamera girişimi, 499 dolarlık fiyat etiketi ile de bir hayli iddialı ve gelen yatırımın önemli bir kısmının da pazarlama giderlerine gideceği tahmin ediliyor.

Hedef daha fazla pazar payı

Rylo'nun CEO'su Alex Karpenko, yaptığı açıklamada Seri B yatırımları kapattıklarını, bir grup harika yatırımcının desteğini almanın potansiyellerini ve büyümelerini maksimize edeceğini açıkladı. Rylo'nun bundan sonraki mücadelesi ise daha fazla pazar payı elde etmek olacak.

Karpenko yaptığı açıklamada Rylo kamerayı piyasaya sürmelerinden itibaren önemli yol kat ettiklerini belirtirken, girişimin önümüzdeki yıl özellikle pazarlama, satış ve perakende ortaklıklarına odaklanacağını bildirdi. Girişim bugüne kadar donanımsal ve yazılımsal olarak geliştirdikleri ürünü bundan sonraki aşamada tabiri caizse "satmaya" başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.