Chatbot temelli e-ticaret platformu Paym.es, 1 yılda 300 bin kullanıcıya ulaştı

Chatbot temelli e-ticaret platformu Paym.es, 1 yılda 300 bin kullanıcıya ulaştı

Kullanıcılarına mesajlaşma uygulamaları üzerinden ürün alışı ve satışı imkanı sunan Paym.es, son 1 yılda 300 bin kullanıcıya ulaşırken, son 2 ayda da gelirlerini üçe katladı. Girişim, bir arkadaşı ile mesajlaşacak düzeyde teknoloji bilgisine sahip herkese ödeme alma imkanı sağlıyor.

Paym.es'in derlediği verilere göre, 2016 yılında ülke nüfusunun yüzde 43’ü mesajlaşma uygulaması kullanırken, son 2 yılda 11 milyon yeni kullanıcıyla bu oran yüzde 57’ye ulaştı. Türkiye, dünyada 1,5 milyardan fazla kişiye ulaşan WhatsApp’ın, nüfusa oranla en çok kullanıldığı 6. ülke konumunda bulunuyor. Fransa ve Kanada’nın yanı sıra Endonezya ve Hindistan’ı geride bırakan ülkemizde değişen tüketici alışkanlıkları, yeni ticaret alanları yaratıyor. Bu bağlamda ortaya çıkan ve mobilin yükselişinin sosyal ticarete bir diğer etkisi olan “konuşarak ticaret” de Türkiye’deki etkinliğini giderek artırıyor.

En çok işlem yapılan il İstanbul

Bireylerin, şirket kurma, web sitesi sahibi olma, uygulama veya belge gereksinimi olmadan, dünyanın her yerinden ödeme almasına olanak sağlayan yerli ödeme platformu Paym.es de "konuşarak ticaret" odağında faaliyet gösteren bir girişim. Paym.es üzerinden gerçekleştirilen 500 binden fazla işlem analiz edildiğinde de ortaya dikkate değer veriler çıkıyor. Uygulamada en çok işlem yapılan iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir olurken, işlemler gün içerisinde 18:00-19:00 saatleri arasında yoğunlaşıyor. Mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılan alışverişlerde en aktif grubun 25-34 yaş arası kullanıcılar olduğunu söylemek de mümkün. Konuşarak ticarette, el emeği ürünler ve dijital danışmanlık hizmetleri ciro olarak ilk iki sırada yer alıyor.

Ürünlerini geliştirmeye devam eden Paym.es, yüz yüze satış imkanı sağlayan web.paym.es platformunu aktif etti. Platform ile alıcı ve satıcı yan yana iken formlar ve uzun süren onay süreci olmadan, herhangi bir uygulama indirmeden, başka hiçbir cihaza veya POS’a ihtiyaç duymadan, internete bağlanılan her yerden konuşmaya başlayarak banka ya da kredi kartından ödeme almak mümkün olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.