Yapay zeka destekli seyahat girişimi Hopper 100 milyon dolar yatırım aldı

Sadece mobil uygulama olarak hizmet veren yapay zeka destekli seyahat uygulaması girişimi, 100 milyon dolar daha yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 780 milyon doları buldu.
Yapay zeka destekli seyahat girişimi Hopper 100 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli olarak 2007 yılında kurulan mobil seyahat uygulaması Hopper, Seri D yatırımını aldı. Bugüne dek toplamda 183 milyon dolardan fazla yatırım alan Hopper'ın son turd aldığı yatırım ise tek seferde 100 milyon dolar oldu. Hopper, bu son aldığı yatırımla birlikte değerlemesini de 780 milyon dolara kadar yükseltti. Kanada doları cinsinden ise girişim artık bir "unicorn" olarak anılabilir çünkü Hopper'ın değerlemesi 1 milyar Kanada dolarını geçmiş durumda.

Montreal şehrinde eski bir Expedia yöneticisinin kurucu ortaklığı ile kurulan Hopper, gelen yatırımı yapay zeka yeteneklerini artırmak amacıyla kullanacak. Mobil uygulama yazacağı AI algoritmaları ile birlikte müşterilerine en iyi otel ve en iyi uçak biletlerini arama konusunda yardım edecek.

Hopper ile 75 milyon rezervasyon

Şu an dek 30 milyondan fazla kez indirilen Hopper üzerinden tam 75 milyon yolculuk planlandığı belirtiliyor. Bu da Hopper üzerinden yaklaşık 1 milyar dolara yakın işlemin gerçekleştirildiği, Hopper üzerinden uçak bileti ve otel rezervasyonu yapıldığını gösteriyor.

Hopper gelecek yatırımla birlikte yapay zeka geliştirmeleri yapmasının yanı sıra, yeni ülkelere yayılma konusunda da yatırımlar yapacağının altını çiziyor. Kısacası bundan böyle Hopper'ın yeni ülkelere adım atmak adına yapacağı pazarlama yatırımlarına şahit olabiliriz. Bununla birlikte Hopper'ın amacı bir seyahat asistanı olmak ve yapay zeka aracılığıyla kullanıcıların sadece en temel ucuz seçenekeleri sunmakla kalmayıp, yeni yerleri keşfetme konusunda da kişiselleştirilmiş tavsiyelerde bulunmak olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.