Yapay zeka destekli Google Asistan'ın tasarımı yenilendi

Google Asistan, sesle kontrollerin daha verimli çalışabilmesi için çeşitli tasarım değişiklikleri yaptı.
Yapay zeka destekli Google Asistan'ın tasarımı yenilendi

Google'ın yapay zeka destekli sanal asistanı olarak hizmet veren Google Asistan'ın tasarımı yenilendi. Yeni tasarımı sayesinde kullanıcı deneyimi anlamında daha başarılı bir çözüm olmayı hedefleyen Google Asistan, sesle kontrollerin daha verimli çalışması için çeşitli yenilikler yaptı.

Daha okunabilir ve daha kullanışlı

Örneğin sesli bir şekilde Google Asistan'dan ışıkları kısmasını istediğinizde artık bir kaydırma çubuğu oluşuyor ve böylece dilediğiniz şekilde ışığınızı ayarlayabiliyorsunuz. Tabii ki yenilenen tasarım ile birlikte Google Asistan'ın diğer Google servislerinde de kullanılan materyal dizayn tasarımına kavuştuğunu da ekleyelim.

Materyal dizayn ile birlikte Google Asistan'nın bazı görsel öğeleri daha büyük, daha bilgilendirici ve daha okunabilir bir hale geldi. Kısacası günümüzün en başarılı sesli asistanlarından biri olan Google Asistan yaşadığı tasarım değişikliği ile daha kolay kullanılabilir bir hale geldi.

Bu tasarım değişikliğinin mobil odaklı bir tasarım değişikliği olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Google Asistan JBL ve Lenovo üretimi akıllı ekranlarda da kullanılıyor. Fakat bu güncelleme akıllı ekranlardan çok mobil cihazlardaki kullanıcı deneyimini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.