KoçSistem'den dijital dönüşüm için yeni şirket: KoçDigital

KoçSistem'den dijital dönüşüm için yeni şirket: KoçDigital

Koç Topluluğu’nun bilgi teknolojileri şirketi olarak uzun yıllardır hizmet veren KoçSistem, yeni bir şirket ile karşımızda. Yeni şirketi için Boston Consulting Group (BCG) ile iş birliğine giden KoçSistem, dün gerçekleştirdiği lansman ile yeni şirketi olan KoçDigital'i tanıttı.

Boston Consulting Group (BCG) ile güçlerini birleştiren KoçSistem, KoçDigital ile müşterilerinin dijital ve analitik konulardaki en karmaşık problemlerini çözmeleri için destek sağlamayı hedefliyor.

İleri analitik ve Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümleri ile sektörler için somut ve uzun süreli etkiler yaratmayı hedefleyen KoçDigital, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu ve KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca'nın sunumları ile tanıtıldı.

Gelecek vaat eden yeni iş alanları yaratmayı ve Türkiye'de dijital dönüşüme de liderlik ederek ülkemizin geleceğine değer katmayı hedefledikleri dile getiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, 2016 yılında başlattıkları Dijital Dönüşüm programlarının en önemli stratejik önceliklerinden biri olduğunu da belirtti.

Firmaların dijital dönüşüm süreçlerini kolaylaştırmayı planlayan KoçDigital, ileri analitik ve nesnelerin interneti çözümleri gücünü kullanarak firmaların dijital yolculukları için yenilikçi fikirler üretecek. Ekiplerin dijital ve analitik konularındaki en karmaşık problemlerle başa çıkabilecekleri becerileri kazanmalarında yardımcı olacak olan KoçDigital, yeni tanıtılmış olsa da Koç bünyesindeki pek çok firma ile projeler gerçekleştirdi.

Ford Otosan, Otokoç, Demir Export ve Koçtaş ile projeler gerçekleştirdi

KoçDigital'in projeler gerçekleştirdiği firmalar arasında Ford OtosanOtokoçDemir Export ve Koçtaş bulunuyor. Dijital dönüşüm konusunda sadece danışmanlık desteği veren bir firma olarak kalmayan KoçDigital, oluşturduğu projelerin her aşamasında firmalara aktif olarak destek oluyor.

Son olarak KoçDigital'in ürün özellik optimizasyonu, dijital mühendislik, yeni dijital ürünler ve hizmetler, öngörücü bakım, talep tahminleme, entegre iş planlama, uçtan uca lojistik optimizasyonu, tedarik zinciri kontrol kulesi, dijital satın alma, veri destekli pazarlama ve çapraz satış gibi servisler sunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.