Insider yaklaşık 200 milyon dolar değerleme ile Sequoia Capital’dan 2. tur yatırımı görüşüyor

Insider yaklaşık 200 milyon dolar değerleme ile Sequoia Capital’dan 2. tur yatırımı görüşüyor

Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirdiğimiz Webrazzi E-Ticaret 2018 etkinliğimize katılan Insider kurucu ortaklarından Hande Çilingir, hatırlarsanız Insider’ın Sequoia Capital’dan yatırım aldığını paylaşmıştı. Bugün aldığımız duyuma göre Sequoia Capital, Insider'da ikinci tur yatırıma hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli yatırım şirketlerinden biri olan Sequoia'nın devam yatırımına hazırlanması oldukça önemli. Görünen o ki Insider'daki büyümeden memnun bir yatırım şirketi var. Sequoia Capital‘dan 11 milyon dolar yatırım alan Insider'ın değerlemesi ise oldukça dikkat çekici; 1 milyar TL barajını aşan girişimin bu tur için değerlemesi yaklaşık 200 milyon dolar olarak anılıyor.

Insider'ın yatırım sürecine kısaca değinelim Sequoia Capital yatırımı öncesinde toplamda 3,1 milyon dolar yatırım alan girişim, önceki dönemlerde 212, 500 Startups, Aslanoba Capital, Doğan Grup bünyesindeki Öncü GSYO, GBA ve Wamda Capital’dan yatırım almıştı. Şu ana kadar yaklaşık 15 milyon dolar fon toplayan girişimin Sequoia Capital ile bu turda görüşmesinin nasıl sonuçlanacağını ise birlikte göreceğiz.

Sequoia Capital'ın Türkiye'de Insider haricinde de girişimleri odağına aldığını belirtelim, detaylar belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. Bu arada Hande Çilingir'i de Crunchbase'de ABD dışında en iyi kadın lider seçildiği için de tebrik ederiz. Ekosisteme daha fazla kadın girişimci katılmasına vesile olması dileğiyle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.