Yapay zeka girişimi MasterFi, 3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yapay zeka girişimi MasterFi, 3 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Şirketlerin maliyetlerini azaltıp, karlılıklarını artırma üzerine geliştirilen bir yapay zeka girişimi olan MasterFi, 3 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını duyurdu. Söz konusu yatırım İTO Bilgi Teknolojileri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ayhan Alkan tarafından yapıldı.

Derin öğrenme, büyük veri ve yapay zeka teknolojileri ile pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerin, müşteri portföy analizlerini yapıp, aynı zamanda saha satış süreçlerini yöneten MasterFi, barındırdığı birçok modül sayesinde şirketlerin saha operasyonlarında büyük maliyet yaratan işleri dijital hale getirerek, şirket maliyetlerini önemli düzeyde düşürüyor.

Alınan yatırım ile ilgili bir açıklama da yapan MasterFi kurucusu Mesut Polat, dünya genelinde 183 milyar dolarlık bir pazara hitap ettiklerini belirtti. Her şirketin kendine ait bir yapay zekası olacağını ve bu bağlamda MasterFi'nin sadece bir başlangıç olduğunu dile getiren Polat, şirketlere, derin analiz ve öngörü gerektiren tüm konulara yönelik geliştirdikleri yapay zeka modüllerinden bir ekosistem yaratmayı hedeflediklerini de belirtti.

MasterPi ve MasterSi geliyor

MasterFi markasını önümüzdeki yıllarda segment olarak bölerek kurumsal müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılaması için ürün grubu çalışmaları yapacaklarını da açıklayan Polat, planladıkları ürün gruplarının ise MasterPi ve MasterSi olacağını dile getirdi.

MasterPi personel portföy yapılarını analiz edip şirketlere personellerin mesleki yetkinliklerini ve daha iyi gelişebilmeleri için gerekli stratejileri sunarken, MasterSi ise ürün stok ve lojistik taraflarında yapay zeka sistemlerini kullanacak. Amacının yatırım yapmak olduğu kadar gençleri desteklemek olduğunu da dile getiren İTO Bilgi Teknolojileri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ayhan Alkan, yaptığı bu yatırımla, İTO üyelerine örnek olmak istediğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.