Recontact 22 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

2015 yılında Eray Dinç ve Simay Dinç tarafından kurulan Recontact, 22 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını duyurdu. Hande Enes ve Akın Babayiğit tarafından yapılan yatırımın miktarı ise 1 milyon 750 bin TL.
Recontact 22 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Sizlere daha önce Recontact:Istanbul ve Recontact İstanbul:Eyes Of Sky oyunlarından bahsetmiştik. Oyunların geliştiricisi konumunda olan Recontact, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. 2015 yılında Eray Dinç ve Simay Dinç tarafından kurulan Recontact, 22 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını duyurdu.

Hande Enes ve Akın Babayiğit tarafından yapılan yatırımın miktarı ise 1 milyon 750 bin TL. Şirket Erdem Yurdanur’un melek yatırımcı olarak dahil olmasıyla 2017 yılının Ekim ayında Sanatçı Eray Dinç, Yapımcı Simay Dinç ve Geliştirici Can Aksoy tarafından RECONTACT Digital Arts A.Ş olarak Istanbul’da kuruldu.

Video sanatını mobil oyuna entegre ettikleri ilk projeleri olan Recontact:Istanbul'un 2015 yılında Apple tarafından Türkiye'nin en iyi mobil oyunu seçildiğini de ekleyelim. Sadece iOS platformunda 80 milyon kişiye ulaşmayı başaran Recontact:Istanbul, 2016 yılının da en iyileri arasında yer aldı.

Ahmet Ümit'in senaryo danışmanlığı yaptığı, Fikret Kuşkan'ın ise başrolünü oynadığı Apple tarafından dünyanın ilk sinematografik mobil oyunu olarak lanse edilen Recontact'in ikinci oyunları Recontact:Istanbul Eyes of Sky ise uluslararası bir çok önemli yarışmadan ödülle döndü.

Yeni oyun Londra'da geçecek

Recontact'in yeni oyununun yolda olduğunu da belirtelim. Şirketin üçüncü oyunu olacak olan Recontact:London'ın çekimlerine 2019 yılında başlanacak. Oyunun önümüzdeki yıl tüm dünya ile aynı anda mobil platformlarda sunulması hedefleniyor. Dünyanın en gözde metropolleri ve o ülkenin yıldız oyuncuları Recontact oyunlarının başrolünü paylaşacaklar. Yeni oyun için şimdiden çalışmalara başlanmış durumda. Aynı zamanda 2019 yılı içinde Recontact'in Londra’da ofis açmayı hedeflediğini de ekleyelim.

Tamamı Türk girişimciler tarafından gerçekleştirilen yeni medya sanatının yaratıcı bir formu olan Recontact Mobil Oyun serileri için networku, deneyimi ve üretme enerjisi ile değer katacak bir melek yatırımcı olan Hande Enes ile bir araya geldikleri için çok şanslı olduklarını dile getiren Recontact ekibi, vizyoner bir kadın yatırımcı olmasının ötesinde küresel piyasalardaki dalgalanmalara rağmen cesur hamleler yaparak video oyun sektörü gibi son derece yenilikçi ve rekabetçi bir endüstriye Recontact ile yatırım yapmasının Türk oyun endüstrisi için önemli bir adım olduğunu da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.