Amazon'un Alexa fonu, Plant Prefab'e yatırım yaptı

Prefabrik evler tasarlayan ve inşaa eden bir girişim olan Plant Prefab, Amazon'dan yatırım aldığını duyurdu.
Amazon'un Alexa fonu, Plant Prefab'e yatırım yaptı

Amazon'un ses teknolojisi girişimlerine yatırım yapmak için yola çıkan Alexa fonu, ilk yatırımını yaptı. Prefabrik evler tasarlayan ve inşaa eden bir girişim olan Plant Prefab, Amazon'dan yatırım aldığını duyurdu. Prefabrik evler yapmaya odaklanan bir girişim olan Plant Prefab, evleri geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı bir inşaa ettiğini iddia ediyor.

6,7 milyon dolarlık seri A yatırım turunu geride bırakan Plant Prefab'in yatırım turuna Amazon'un haricinde Obvious Ventures da katıldı. Amazon tarafından yapılan bu yatırım, akıllı asistan olan Alexa'nın geleceği ile ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. Bu yatırımla birlikte Alexa'nın akıllı ev kontrollerine odaklanacağı da belli olmuş oldu.

20 bini aşkın Alexa destekli akıllı ev ürünü mevcut

Yatırım ile ilgili açıklamalarda da bulunan Amazon Alexa Fund yöneticisi Paul Bernard, Plant Prefab'in prefabrik ev tasarımları ve üretiminde lider konumda olduğunu dile getirdi. Sesle kontrol teknolojisinin evler için oldukça başarılı olduğunu da belirten Bernard, 20 binden fazla Alexa destekli akıllı ev ürünü olduğunu da sözlerine ekledi.

Paul Bernard'ınn açıklamalarını göre 3 bin 500'ü aşkın firma Amazon Alexa destekli akıllı ev ürünleri geliştiriyor. Kısacası Amazon bu yatırımla birlikte geleceğin akıllı evlerine Alexa desteğini dahil etme fırsatı yakaladı. Geçtiğimiz hafta Amazon'un Alexa destekli pek çok yeni ürün tanıttığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.