Shazam'ı 400 milyon dolara satın alan Apple, uygulamanın artık reklamsız olacağını söyledi

Geçtiğimiz yıl Apple'ın Shazam'ı 400 milyon dolara satın alacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Nihayet Apple'ın Shazam'ı satın alması tamamlandı ve anlaşma kapandı. 
Shazam'ı 400 milyon dolara satın alan Apple, uygulamanın artık reklamsız olacağını söyledi

Geçtiğimiz yıl Apple'ın Shazam'ı 400 milyon dolara satın alacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Nihayet Apple'ın Shazam'ı satın alması tamamlandı ve anlaşma kapandı. Apple bugün, satın alma işlemini tamamladığını ve uygulamanın reklamsız sürümünü tüm kullanıcılar için aktif ettiğini açıkladı.

Apple ve Shazam'ın uzun bir geçmişi olduğunu söylemek mümkün. Shazam, App Store'u piyasaya sürüldüğünde platformdaki mevcut uygulamalardan biriydi ve Apple Music'in Başkan Yardımcısı Oliver Schusser yaptığı açıklamada, uygulamanın her yerde müzikseverler için favori bir uygulama haline geldiğini söyledi.

Apple'ın şu an için Shazam'la ilgili olarak yapacağı yenilikler ya da Apple Music'e ne şekilde entegre edileceği ise henüz belli değil. Bilmeyenler için hatırlatalım; Shazam bir parçayı dinleyerek o şarkıyı tanımlayabilecek bir teknoloji olarak hizmet veriyor. Kısacası uygulamanın aynı şekilde devam edeceğini, aynı zamanda Apple Music'e entegre edileceğini söylemek de mümkün duruyor.

400 milyon doların ilk anlaşmada belirtilen rakam olduğunun da altını çizelim. Shazam, Apple'ın hem müzik hem de genel olarak en büyük kazanımlarından biri. Shazam satın almasının, iPhone üreticisinin rolünü sadece donanımda değil, aynı zamanda bu donanım üzerinde çalışan servislerde de bir güç olarak genişletmek üzerine kendine kattığı bir yatırım diyebiliriz.

Shazam'ın yüz milyonlarca kullanıcısı var, ancak uygulama bu zamana kadar gerçek anlamda kar etmeyi hiçbir zaman başaramadı.

2017 yılının Eylül ayında, Shazam'ın 2016 mali yılında 40,3 milyon Sterlin gelir elde ettiği bildirildi. Bu rakam, 2014 ve 2015 yılları arasındaki düşüşlerden sonra gerçekleşti. Bu da 4 milyon Sterlin'lik yasal vergi öncesi zararı oldu. 2016 yılında Shazam yine kara geçememişti ama bu, 2015'teki 16,6 milyon Sterlin zararından önemli ölçüde azdı.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.