Opera, Ethereum tabanlı masaüstü tarayıcısını test ediyor

Opera, Ethereum tabanlı masaüstü tarayıcısını test ediyor

Opera verdiği sözün arkasında durdu ve dahili bir kripto para cüzdanı bulunan masaüstü tarayıcısını sınırlı sayıda kullanıcının erişebileceği şekilde kullanıma sundu.

Diğer bir çok özelliğinin yanısıra Ethereum tabanlı bu tarayıcı üzerinde yatırımlarınızı işleyebilir ve aynı ağ üzerinden merkezi olmayan uygulamalara (decentralized apps (dApps)) erişebilirsiniz. Opera Labs, amiral gemisi olan tarayıcıdan ayırt edilebilmesi için yeni tarayıcısını "şifreli tarayıcı" olarak adlandırıyor.

Son kullanıcının ethereum bazlı bu tarayıcıyı kullanması için şimdilik beklemesi gerekiyor fakat erken erişim imkanı olan beta kullanıcıları masaüstü cüzdanlarını Android cihazlar için olan Opera mobil tarayıcısı ile eşleştirebilirler. Bu eşleştirme sonucu her yapıtkları işlem ve onay süreci için telefonlarında açılacak bir pencere ile onayı gerekecek, ek bir güvenlik olarak düşünülebilir.

Opera, ilgili cüzcanın özel anahtarının sadece cep telefonu donanımında saklanacağını ve kesinlikle başka bir yere iletilmeyeceğini belirtiyor Her ne kadar kripto paralarınızın güvenliği için iyi bir yöntem olsa da özellikle fiziksel cüzdanlar gibi yöntemlerle kripto yatırımlarınızı daha fazla güvene alabileceğinizi unutmayın.

Bildiğiniz gibi Opera şu anda Ethereum bazlı kripto paraları ve uygulamaları destekliyor. Yapılan açıklamada Opera'nın kripto bazlı özelliklerini geliştirmek ve daha fazla teknolojiyi desteklemeyi planladığı belirtilse de herhangi bir detay paylaşılmadı.

Test için başvuru yapanlar ve kabul edilenler ve henüz bildirim almayanlar yakın zamanda bu uygulamayı kullanabilmek için bildirim alacaklar ve geri kalan kullanıcılar yani bizler ise beklemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.