Jüri onayından geçen kişilerin katılabileceği dijital etkinlik kulübü: Jemiyet

Jemiyet, sadece davetlilerin ve jüri onayından geçmiş kişilerin katılabileceği, mobil uygulama yolu ile üyelerini şehrin farklı yerlerinde organize ettiği ya da davet ettiği etkinliklerde bir araya getiren bir girişim.
Jüri onayından geçen kişilerin katılabileceği dijital etkinlik kulübü: Jemiyet

Herhangi bir mekana girerken kapıdaki güvenlik görevlilerinin herkesi içeri almadığına ve bu konuda seçici davrandığına muhakkak dikkat etmişsinizdir. "Dijital kulüp" olarak adlandırılan girişim Jemiyet de bunu teknolojiyle birleştiriyor ve geleneksel kulüp anlayışını dijitale dönüştürüyor.

Sadece davetlilerin ve jüri onayından geçmiş kişilerin katılabileceği, mobil uygulama yolu ile üyelerini şehrin farklı yerlerinde organize ettiği ya da davet ettiği etkinliklerde bir araya getiren bir girişim Jemiyet. Gece hayatı ve teknoloji unsurlarını bir araya getiriyor ve böylelikle kullanıcılarının rahatsız edilmeden eğlenebilecekleri bir ortamın oluşmasına katkı sağlıyor.

Jemiyet'i kullanmak alıştığımız uygulamalara göre biraz daha zahmetli desek yanılmamış oluruz. Çünkü platformu kullanabilmek için öncelikle bazı şartları karşılayabiliyor olmanız gerekiyor. Uygulamayı mobil cihazınıza indirdiğinizde direkt olarak Jemiyet üyesi olmuyorsunuz. Platformu kullanmak için bazı sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Temel soruların yanında, eğitim aldığınız üniversite, sosyal medya profillerinizin linkleri, kullandığınız telefonun modeli gibi sorular size soruluyor. Üyelik için tüm zorunlu alanları doldurup başvurunuzu yapıyorsunuz ve eğer uygun görülürseniz siz de Jemiyet'in bir üyesi oluyorsunuz.

Jemiyet etkinlikleri nasıl düzenleniyor?

Jemiyet Club, Jemiyet Sanat, Jemiyet Private, Jemiyet After-Work ve Jemiyet Alternative başlıklarında etkinliklerin yer aldığı Jemiyet etkinlikleri iki farklı şekilde düzenleniyor. Bunlardan ilki sadece Jemiyet üyelerinin ve davetlilerin katıldığı, platform tarafından organize edilen etkinlikler iken diğeri, farklı mekanlarda, mekanın kendi süregelen programında Jemiyet üyelerini bir araya getiren etkinlikler oluyor. Etkinlikler Jemiyet'in kendisi tarafından açılıyor ve bütün üyelere bununla ilgili bildirim gidiyor. İsteyenler, tıpkı Facebook etkinliklerinde de olduğu gibi "katılıyorum" seçeneğini işaretleyebiliyor, etkinliğe kim katılıyor görebiliyor ve katılımcılarla iletişime geçebiliyorlar. MeetUp servisi ile de üyeler bir Jemiyet partisine katıldığında içeride hangi üyenin olduğunu sistemden görebiliyor. Interest Match servisi ile benzer ilgi alanına sahip olan üyeler sistem tarafından üyelere gösteriliyor.

Yunus Kasarcı ve Utku Dalmaz tarafından kurulan Jemiyet'in ilk fikri 2013 yılında atıldı, fakat uygulama 2016 yılında hayata geçirildi. Şu anda sadece Apple kullanıcıları tarafından kullanılabilen Jemiyet'in iOS uygulaması 1 yılda tamamlandı. Platformun yakın bir zamanda Android kullanıcıları için de aktif edileceğini belirtelim.

800'e yakın üyesi bulunan Jemiyet'te şu anda bütün servisler kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor, fakat yakın zamanda premium üyelik modelinin aktif edileceğini söyleyebiliriz.

Jemiyet'in gelecek hedefi, kullanıcı sayısını artırıp çağdaş sanat, müzik ve dijital teknoloji unsurlarını bir araya getirerek üyelere hem görsel hem de işitsel deneyimler yaşatmak olarak açıklanıyor. Platform ilerleyen dönemde globalde de faaliyet göstermek istiyor.

Jemiyet'i merak ediyorsanız iOS uygulamasını bu linkten indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.