Porsche'nin başı çektiği turda artırılmış gerçeklik girişimi WayRay 80 milyon dolar yatırım aldı

Artırılmış gerçeklik girişimi WayRay, Porsche'nin başı çektiği yatırım turunda 80 milyon dolarlık Seri C yatırımını kapattı. WayRay, kurulduğu yıl 2012'den bu yana toplamda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Porsche'nin başı çektiği turda artırılmış gerçeklik girişimi WayRay 80 milyon dolar yatırım aldı

Otomobiller içerisinde yer alan ve HUD (head-up display) olarak andığımız sabit hız göstergeleri ve işaretlerini bir adım öteye taşıyarak, gerçek zamanlı bir sürüş asistanı olmayı hedefleyen WayRay, Seri C turu yatırımını kapattığını duyurdu. Bu tura liderlik eden Alman otomobil üreticisi Porsche'nin yanında, Hyundai ve JVCKenwood gibi firmalar da yatırım turuna katıldı.

WayRay sayesinde sürücüler artırılmış gerçekliği tüm nimetlerinden yararlanabiliyor. Örneğin bir yolda giderken ne zaman nerede fren yapmanız gerekiğini gösteren, çizgileri takip etme konusunda size yardım eden gerçek zamanlı bir artırılmış gerçeklik hizmeti sunuyor.

Her otomobile artırılmış gerçeklik uygulanması mümkün mü?

WayRay'in bir diğer önemli özelliği ise bu artırılmış gerçeklik destekli ufak projektörün satın alınarak her tür otomobile kurulabiliyor olması. Bu da WayRay'in başarılı olması halinde hedef pazarın büyüklüğünün inanılmaz büyük olacağını gösteriyor. Bununla birlikte otomobil üreticilerinin WayRay'e yatırım yapması da ilerleyen zaman diliminde WayRay'in otomobil içinde var olan standart bir donanım olma yolunda ilerleyeceğini de gösteriyor.

2012 yılında holografik AR teknolojileri geliştirme amacıyla yola çıka Zürih merkezli girişim, bugün hem hologramın optik sistemleri hem donanımı hem de yazılımını bütünüyle hayata geçiriyor. İsviçre'nin yanında ABD, Çin ve Rusya'da da ofisleri bulunan WayRay, şimdi de Almanya'da bir üretim fabrikası kurmaya hazırlanıyor. Girişimin bugünkü çalışan sayısı ise 250 kişi. WayRay'in değerini yakın gelecekte 1 milyar dolara yükseltmesi de bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.