Insuretech girişimi Setoo, AXA'nın fonu Kamet'den 9,3 milyon dolar yatırım aldı

Seri A yatırımını kapatan Setoo, bugüe kadar aldığı yatırım tutarını ise 12 milyon dolara çıkardı.
Insuretech girişimi Setoo, AXA'nın fonu Kamet'den 9,3 milyon dolar yatırım aldı

Sigorta alanında faaliyet gösteren bir girişim olan Setoo, AXA Sigorta'nın "Insurtech startup studio" olarak isimlendirerek kurduğu Kamet Ventures'tan 9,3 milyon dolarlık yatırım aldı. Seri A yatırımını kapatan Setoo, bugüe kadar aldığı yatırım tutarını ise 12 milyon dolara çıkardı.

İngiltere merkezli girişim Setoo, müşterilerine sigorta ürünlerini online olarak satışı konusunda yardımcı olan bir hizmet sunuyor. Girişimin müşterileri, sigorta satışını Setoo aracılığıyla almalarını kolaylaştırıyor. Girişim sunduğu embedding aracılığıyla sigorta ürününü satmaya yönelik olarak kolayca entegre ediyor. Setoo bununla birlikte platformu aracılığıyla müşterilere de büyük kolaylık sunuyor ve sırf korumaya yönelik çalışıyor.

Setoo aracılığıyla sigortalarda örneğin uçakların rötarı ya da uçuş iptali sebebiyle kaçırılan bağlantı uçuşları için sigorta almanız ya da satın aldığınız kayak tatili için zamanı geldiğinde dağda kar olmaması halinde yaşayabileceğiniz mağduriyet gideriliyor.

Setoo, gerekli sigorta lisanslarının alımını gerçekleştirmiş ve böylece Avrupa Birliği yasalarıyla da uyumlu hale gelmiş durumda. Zaten Setoo, aldığı yatırımı da AB ülkeleri içerisindeki sınırlarını geliştirmek için kullanacak. AXA'nın grup CIO'su Guillaume Borie, yaptıkları yatırımla ilgili açıklamada Setoo'nun dijital işlere daha farklı, yeni ve otomasyonu yapılmış sigorta ürünlerini müşterilere anlamlı şekilde sunduklarının altını çizdi.

Online satın almalarda sigorta satışı da gün geçtikçe daha önemli hale geliyor. Zaten AXA'nın Kamet Ventures aracılığıyla bu işe ayırdığı 100 milyon Euro'luk fonun yüzde 8'ini sadece Setoo'ya ayırması da bu alandaki ihtiyaç ve ilgiyi ortaya koymaya yetiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.