Sıkça Sorulan Sorular: YouTube Kısıtlı Mod'u nasıl kullanırım?

Günümüzde ebeveynler çocuklarının YouTube’da sıkça vakit geçirmesine alışkın. Ancak çocuklar, çoğunlukla bu platformda yetişkinlere uygun içeriklerle karşılaşabiliyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan ebeveyn ve aile büyükleri için Webrazzi TV'de yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular programımızda YouTube’un Kısıtlı Mod özelliğinden bahsediyoruz. 

YouTube Kısıtlı Mod nedir? 

YouTube’un Kısıtlı Mod özelliği platformdaki erişkinlere uygun olabilecek içeriklerin yer aldığı videoların gizlenmesini sağlıyor. Kısıtlı modun tamamen etkili olacağının garantisini veremeyiz ancak bu tür içeriklerin çoğunu engellemenize yardımcı olacağını söyleyelim.

Kısıtlı modun nasıl aktive edeceğini anlatmadan önce bu özelliğin tarayıcı veya cihaz düzeyinde çalıştığını belirtelim. Yani daha etkin bir kullanım için bilgisayarınızda kullandığınız tüm tarayıcılarda bu modu açmanız gerekiyor. Eğer tarayıcınız birden çok profil destekliyorsa bunu her profil için etkinleştirmeniz gerekir.

Geçme Kısıtlı Mod'u açma veya kapatma 

Öncelikle hesap simgesine( pastedGraphic.png) gidin. Ardından Kısıtlı Mod seçeneğine tıklayın. Böylece görüntülenen iletişim kutusunda kapalı olan Kısıtlı Mod'u açabilirsiniz. Aynı adımları izleyerek açık olan Kısıtlı Mod'u kapatmanız mümkün.

Artık çocuklarınızın yetikinlere yönelik içeriklere erişimini kolayca kısıtlayabilirsiniz. Son olarak kısıtlı mod etkinleştirildiğinde izlediğiniz videolardaki yorumları göremeyeceğinizi de belirtelim. Bu konuda aklınıza takılan soruları veya yer vermemizi istediğiniz konuları yorumlara yazarak bize iletebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.