Marc ve Lynne Benioff, Time dergisini 190 milyon dolar karşılığı satın alıyor

Marc ve Lynne Benioff, Time dergisini 190 milyon dolar karşılığı satın alıyor

Bulut bilişim şirketi Salesforce'un CEO'su Marc Benioff ve eşi Lynne Benioff, Time dergisini pazarlama şirketi Meredith'ten 190 milyon dolar karşılığı satın alacağını açıkladı.

Meredith, mart ayında yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki yıl içinde 400 milyon dolardan 500 milyon dolara kadar tasarruf etme ve kalan yayın portföyünün kârlılığını artırma hedefinin bir parçası olarak Time, Sports Illustrated, Fortune ve Money'i satmayı planladığını söylemişti. Şirket bugün yaptığı açıklamada, Time dergisinin borcunu ödemek için satışlarından elde ettiği geliri kullanacağını ve 2019 mali yılında borcunu 1 milyar dolar azaltmayı beklediğini söyledi.

Time da bu kapsamda Benioff ailesi tarafından satın alınıyor. Meredith tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Marc Benioff'un dergiyi kişisel olarak satın aldığını ve anlaşmanın Salesforce ile hiçbir ilgisinin olmadığını da belirtelim. Mevcut anlaşmanın ise 30 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Satın almadan sonra Time dergisinin işleyişi tıpkı şimdi olduğu gibi aynı ekip tarafından devam ettirilecek. Marc Benioff yöneticilik yapacak olsa da günlük operasyonlara veya gazetecilik kararlarına dahil olmayacak.

Time'ın Benioff tarafından satın alınması, akıllara 5 yıl önce Jeff Bezos tarafından satın alınan Washington Post'u getiriyor. Bezos da Washington Post'u 250 milyon dolara satın almış ve bir teknoloji gurusunun yayın sektöründe ne denli başarılı olabileceğini kanıtlamıştı.

Time'ın baş editörü Edward Felsenthal, tüm Time ekibinin adına, bu yeni bölüme başlamaktan dolayı çok heyecanlı olduklarını, Time için Marc ve Lynne Benioff'tan daha iyi bir ordu hayal edemediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.