Türkiye'de yapılan son zamlarla iPhone'u yurt dışından almak 3 bin TL'ye yakın avantaj sağlıyor

Türkiye'de yapılan son zamlarla iPhone'u yurt dışından almak 3 bin TL'ye yakın avantaj sağlıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıttığını sizlere aktarmıştık. Yeni iPhone modellerinin Türkiye fiyatları henüz açıklanmamış olsa da halihazırda satışta olan iPhone 7iPhone 7 PlusiPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerine ciddi zamlar geldi.

Asıl ilginç olan ise ABD'de zaman içinde fiyatları düşen bu modellerin ülkemizdeki fiyatlarının her geçen gün artması. Tabii ki artışların en büyük nedeni dolar kuru olarak karşımıza çıkıyor. Fakat dolar kurunun artışı bile yapılan zamları geçerli kılmıyor gibi görünüyor.

Bu haberimizde iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinin yurt dışından satın almanın artılarını ve eksilerine yakından bakacağız. Öncelikle dolar kurunu güncel dolar kuru olan 6,10'dan hesaplayacağımızı sizlere belirtelim.

12 Eylül tarihinde düzenlenen etkinliğin ardından iPhone 7 modelinin giriş fiyatı 449, iPhone 7 Plus modelinin giriş fiyatı 569, iPhone 8 modelinin giriş fiyatı 599, iPhone 8 Plus modelinin giriş fiyatı ise 699 dolar olarak belirlendi. Tabii ki bu fiyatların ABD fiyatları olduğunu da belirtelim.

iPhone 7'de fark 2 bin 909 TL

Ülkemizde ise yapılan zamların arından iPhone 7 modeli 4 bin 999, iPhone 7 Plus modeli 6 bin 299, iPhone 8 modeli 6 bin 499, iPhone 8 Plus modeli ise 7 bin 499 TL'den başlayan fiyat etiketleri ile satılmaya başlandı. Güncel dolar kuru ile hesaplandığında 32 GB'lık iPhone 7 modeli ABD fiyatı 2 bin 739 TL'ye denk geliyor.

Bu fiyata yaklaşık 170 TL olan IMEI kayıt ücretini de eklediğimizde toplam fiyat 2 bin 909 TL'ye çıkıyor. Kısacası ABD'den toplamda 2 bin 909 TL ödeyerek iPhone 7 almak mümkün. Aynı iPhone modelinin ülkemizdeki satış fiyatı ise 4 bin 999 TL aradaki fark ise 2090 TL civarlarında.

Yurt dışından alacağınız bir iPhone modelinin ülkemizde herhangi bir garanti kapsamında olmayacağını da sizlere ekleyelim. Buna karşılık yurt dışındaki 1 yıllık garantisi bulunuyor. Aradaki fiyat farkı düşünüldüğünde garanti konusu alınabilecek bir risk olarak görülüyor. iPhone 8 modeline baktığımızda ise aradaki fark biraz daha büyük.

iPhone 8 modeli ABD'den 3 bin 654 TL gibi bir fiyat ile satın alınabiliyor. IMEI kayıt ücreti eklendiğinde ise toplam fiyat 3 bin 824 TL'ye çıkıyor. Bu modelin ülkemizdeki satış fiyatı ise 6 bin 499 TL. Aradaki farka baktığımızda ise karşımıza 2 bin 675 TL gibi bir meblağ çıkıyor.

3 bin TL'ye çıkan fiyat farkı

Gelelim makasın en büyük olan olduğu model olan iPhone 8 Plus modeline. ABD'den IMEI kayıt ücreti ile birlikte 4 bin 434 TL'ye satın alınabilen iPhone 8 Plus, ülkemizde 7 bin 499 TL'ye satılıyor. Aradaki fiyat farkı ise 3 bin 65 TL. Tabii ki yurt dışından telefon almanın pasaporta 2 yıl boyunca başka telefon ekleyememek ve garanti kapsamında yer almaması gibi olumsuz yanları olduğu bir gerçek.

Fakat aradaki fiyat farkları düşünüldüğünde yurt dışından telefon satın almanın oldukça mantıklı göründüğünü de belirtelim. Yeni tanıtılan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinde de ciddi fiyat farkları olacaktır. Bu modellerin Türkiye fiyatları açıklandığında benzer bir haber ile karşınızda olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.