Driver360 uygulaması, akıllı telefon sensörlerini kullanarak araç kazasını tespit ediyor

Driver360 uygulaması, akıllı telefon sensörlerini kullanarak araç kazasını tespit ediyor

Uluslararası Güvenli Kara Yolculuğu Derneği verilerine göre, her yıl trafik kazalarında yaklaşık 1,3 milyon insan hayatını kaybediyor ve 20-50 milyon kişi yaralanıyor ya da sakat kalıyor. Bu rakamlardan da anlayacağımız gibi kazalar meydana gelmeden bunu önleyecek veya en azından acil durum müdahalesini hızlandıracak yenilikçi teknolojilere çok acil ihtiyaç var.

Kendini "sürüş çözümleri" üreten bir firma olarak tanımlayan Agero'nun yeni geliştirdiği platformu bu probleme bir çözüm olmayı hedefliyor. Driver360 adını verdikleri bu yazılım yapay zeka ve akıllı telefon sensörlerini kullanarak kaza gerçekleştikten hemen sonra kazayı tespit etmeyi amaçlıyor.

Agero'nun Ürün ve Pazarlama Yöneticisi Christina DeRosa yaptığı açıklamada "yol yardımı ve kaza yönetiminde pazar lideri olarak onyıllardır stabil devam ederken bir anda ciddi bir artış yaşanan kazalar ve ölümleri azaltabilmek için Agero'nun benzersiz bir yeteneği ve sorumluluğu olduğuna inanıyoruz" dedi. "Bu hedefte yaklaşık 2 yıldır çalışıyoruz ve bu ihtiyacı karşılamak için mobil uzaktan ölçüm ve gerçek zamanlı acil müdahale hizmetlerinin gücünü birleştiren bir başka uygulama olmadığını söylemekten gurur duyuyoruz."

Platformun algoritmaları bir kazayı algıladıktan 30 saniye sonra hemen acil durum ekiplerine, Agero'nun acil durum çağrı merkezine, çekici servis sağlayıcılarına ve sigorta şirketlerine bilgi veriyor. Yapılan testlerde şirket hava yastığı açılan kazaların %95'ini ve çekici gerektiren kazaların yüzde 88'ini doğru bir şekilde tespit ettiklerini iddia ediyor.

Driver360'ın arkasında çalışan yapay zeka modeli, 7 milyar km'den fazla sürüş raporunu cep telefonları üzerinden toplayan mobil kaynaklı bir araştırma projesi olan MileUp'dan alıyor. Bu veriler laboratuvar içi çarpışma testleri de içeriyor ve ayrıca tüm bu veriler polis raporları, sigorta kayıtları ve kaza fotoğraflarıyla doğrulnamış durumda.

Yapılan bu duyuru, Uber'in GPS, ivmeölçer, jiroskop gibi akıllı telefon sensörlerini kullanarak bir kazaya karışma durumunda polise otomatik haber verecek olan yeni uygulaması olan Ride Check servisini duyurmasından 1 hafta sonra geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.