Sphero'dan programlama eğitimi odaklı yeni robot: BOLT

Sphero, robot ailesine yeni bir üye ekleyerek özellikle çocukları programlama ve robotik ile tanıştırmayı hedefledi. BOLT adı verilen yeni robotun en önemli özelliği içerisinde bulunan ve programlanabilir LED ekran.
Sphero'dan programlama eğitimi odaklı yeni robot: BOLT

Sphero ürettiği robotik oyuncak ailesine yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Son olarak piyasaya tanıtılan Sphero BOLT da, üretici firmanın özellikle çocukları ve meraklılarını hedefleyen bir yapıda geliştirmiş. Sphero BOLT, üzerinde bulunan 8x8 LED ekran sayesinde biraz daha renkli bir yapıya bürünmüş ve tamamen şeffaf olarak tasarlanmış. Ürünün içerisindeki LED ekranı ve ana kartı gören meraklı çocuklar için oldukça merak giderici. Aynı zamanda çocuklar bu tarz teknolojik aletlerin ve robotların içerisinde nelerin var olduğuna dair de fikir sahibi olmuş oluyor.

Sphero Edu aracılığıyla programlanabilen Sphero Bolt, özellikle çocuklara basit programlama yeteneklerini öğretme konusunda yardımcı oluyor. Uygulama aracılığıyla BOLT, kullanıcısının istediği biçimde programlanabiliyor. Çocuklar yapacağı değişikliklerle birlikte bu LED ekranın nasıl kullanılacağına kendileri karar verebiliyor. Bununla birlikte BOLT üstündeki kızılötesi sensörler sayesinde belli rotalarda gidebiliyor ve kendine yol çizebiliyor. Bu da çocuklara robot programlama konusunda belki de ilk adımlarını atma yeteneği kazandırıyor.

Bluetooth aracılığıyla çalışan cihazın içerisinde farklı sensörler bulunuyor. Bu sensörlere son olarak daha önceki modellerde olmayan bir pusula da eklenmiş. Dolayısıyla Sphero BOLT yön bulma konusunda seleflerine göre daha iddialı. Bu da ürünü daha hassas programlayabilme imkanı getiriyor. Tamamen su geçirmez yapısıyla Sphero BOLT özellikle ev ya da sınıf içi kullanımı için uygun olacak şekilde tasarlanmış.

Sphero BOLT tam yapılan bir şarjın ardından 2 saat boyunca çalışabiliyor. 150 dolar fiyat etiketi ile raflarda yerini alan Sphero BOLT, özellikle çocuklara aşılayacağı programlama merakı ve özgüveni ile güzel bir oyuncak. Bunun yanında büyükler için de eğlenceli bir vakit geçirme aracı olabilecek kapasitede. Sphero BOLT'un resmi tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.