Seyahat deneyimi odaklı pazar yeri olan Evaneos 80 milyon dolar yatırım aldı

Özel olarak hazırlanmış seyahat deneyimleri için bir pazar yeri olan Evaneos D serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım toplamayı başardı.
Seyahat deneyimi odaklı pazar yeri olan Evaneos 80 milyon dolar yatırım aldı

Özel olarak hazırlanmış seyahat deneyimleri için bir pazar yeri olan Evaneos D serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım toplamayı başardı. Bu yatırım turuna Partech ve Level Equity yatırım firmaları liderlik yaparken yeni katılan Quadrille Capital ile beraber daha önce de yatırım yapmış ve bu turda yatırım miktarını artırmış olan XAnge, Serena Capital ve Bpifrance da yer aldı.

Şu anda 180 çalışanı bulunan Evaneos, aldığı bu yatırım ile uluslararası pazarda büyüme hızını artırmayı ve mevcut çalışan sayısını artırmayı hedefliyor. 2009 yılında kurulduğundan bu yana Evaneos toplam 108 milyon dolar yatırım aldı.

Seyahate çıkmak isteyen kişileri direkt olarak yerel seyahat acentalarıyla bir araya getiren bir pazar yeri olan Evaneos, büyük tur operatörleri gibi aracıları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Site aracılığıyla dilerseniz deneyim odaklı seyahat planlarını inceleyebilir dilerseniz yerel bir temsilcinin sizinle iletişime geçmesini ve özel bir program yapmasını sağlayabilirsiniz.

Tüketiciler için daha özel bir sehayat deneyimi sunarken yerel acentelere ek gelir kaynağı oluşturuyor ve yerel ekonomiye katkı sağlıyor. Evaneos şu anda 160 destinasyonda 1.300 yerel ortağıyla büyümeye devam ediyor ve 2019 yılında 500 yeni yerel iş ortağı eklemeyi hedefliyor.

Avrupa'da 9 ülkede aktif olarak kullanılan Evaneos en büyük pazarların Almanya, Fransa, İltalya, İspanya ve Birleşik Krallık olduğunu ve aynı zamanda rekabetin de en yoğun olduğu yerlerin bu ülkeler olduğunu belirtiyor. Evaneos bugüne kadar 300.000'den fazla yolcuya özel tur oluşturmak veya rezervasyon yaptırmak için hizmet vermiş.

Kişiselleştirilmiş turlara yatırımcıların ilgisi artıyor. Geçtiğimiz haftalarda, uzun süreli turlara odaklanan (10-20 günlük turlara kadar) Viyana merkezli online seyahat acentesi TourRadar'ın, C serisi yatırım turunda 50 milyon dolarlık yatırım aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.