Qualcomm akıllı saatler için yeni geliştirdiği çipseti duyurdu

Qualcomm, akıllı saatlerde kullanılmak üzere geliştirdiği yeni işlemcisi Snapdragon Wear 3100'ü tanıttı. Yeni işlemcinin en dikkat çekici özelliği ise daha düşük güç tüketimi oldu.
Qualcomm akıllı saatler için yeni geliştirdiği çipseti duyurdu

Çipset üreticisi Qualcomm, akıllı saatler için geliştirdiği yeni Snapdragon Wear 3100 işlemcisini duyurdu. İşlemcinin en büyük özelliği ise daha düşük güç tüketimini hedeflemesi ve bu anlamda yaptığı büyük geliştirmeler olacak gibi gözüküyor. Bugüne dek giyilebilir teknoloji ürünlerinin ve akıllı saatlerin en olumsuz yanı elbette şarjlarının çok uzun süre gitmemesiydi.

Kullanıcıların akıllı saatlerini daha çok saat özellikleri ve bildirimlerini takip etmek için kullandıkları dile getirilirken, bu tarz basit bir kullanımda yeni işlemcinin 20 kata kadar daha etkili olacağı belirtiliyor. Snapdragon Wear 3100 içerisindeki ikincil işlemci, akıllı saatinizdeki ufak tefek işlemleri yürütüyor. Kısacası saati aktif olarak kullanmadığınız anlarda, farklı uygulamaları harekete geçirmediğiniz müdedetçe ana işlemci hiçbir şekilde kullanılmıyor ve enerji tüketmiyor.

Yepyeni bir mimari

Bundan birkaç yıl önce piyasaya sunulan Snapdragon Wear 2100 mimarisinin yerini alacak olan Snapdragon Wear 3100'ü önümüzdeki dönemde pek çok akıllı saat üzerinde göreceğimizi tahmin ediyoruz. İlk modellerinin Ekim ayı itibariyle piyasaya sunulmaya başlayacağını da belirtelim. Kısacası eğer akıllı saat alma hedefiniz varsa, biraz daha beklemeniz ve yeni mimariye sahip bir model tercih etmeniz en mantıklı seçenek olacaktır.

Qualcomm'un yeni işlemci duyurusuyla birlikte, yeni mimarinin kullanım ortağı olacağı markalar da belli oldu. Bu markalar arasında hem ünlü saat üreticileri hem de teknoloji devleri bulunuyor. Qualcomm'un paylaştığı markaların tam listesi ise şöyle: Misfit, Nixon, Huawei, LG, Boss, Guess, Kate Spade, Porsche, Diesel, Fossil, Michael Kors, Movado, Skagen, Armani, Gucci, Marc Jabocs, Asus, ZTE ve Mobvoi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.