Apple'ın uygun fiyatlı Macbook modeli Touch Bar'a sahip olmayacak

Apple'ın uygun fiyatlı Macbook modeli Touch Bar'a sahip olmayacak

Uzun zamandır yarın karşımıza çıkması beklenen yeni iPhone modelleri ile adından söz ettiren Apple, yeni Macbook modeli ile ilgili bir iddia ile karşımızda. Businessinsider'ın bir finansal analiste dayandırdığı habere göre Apple'ın geliştirceği uygun fiyatlı Macbook modelinde Touch Bar desteği olmayacak.

Hatırlatmak gerekirse Apple, 2016 yılında tanıttığı Macbook Pro modelleri ile Touch Bar'ı kullanmaya başladı. Klavyenin hemen üzerinde bulunan dokunmatik bir şerit olarak hizmet veren Touch Bar, Macbook'unuzu oldukça kolay bir şekilde kontrol etmenize imkan sağlıyor ve pek çok uygulamada da kısayol olarak kullanılabiliyor.

Touch Bar desteğinin hem 13 hem de 15 inçlik Macbook Pro modelleri için sunulduğunu da ekleyelim. Karşımıza çıkacak olan yeni Macbook modelinin 12 inçlik Macbook'un yerini alması bekleniyor. Ming-Chi Kuo'nun iddiasına göre 1300 dolar fiyat etiketine sahip olması beklenen yeni Macbook, Touch Bar'a sahip olmayacak fakat parmak izi sensörüne sahip olacak.

Yarın tanıtılabilir

Apple'ın söz konusu Macbook modelini yarın düzenlenecek olan etkinlikte tanıtıp tanımayacağı konusunda herhangi bir bilgi yok fakat uygun fiyatlı Macbook modelinin yarın tanıtılması pek de sürpriz olmayacaktır. Yeni iPhone modellerini ve yarın tanıtılacak olan tüm Apple ürünlerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.